У ще одній країні задумалися про ефективний захист на кордоні з росією 

НОВИНИ 30.09.2024 Коментарі 0

Будівництво паркану на кордоні з росією розглядають в уряді Норвегії. Міністр юстиції Емілі Енґер Мель розповіла, що під час свого візиту до сусідньої Фінляндії побачила таку конструкцію на тамтешній межі з росією і назвала її гарною ідеєю для Норвегії.

Урядовиця каже, що паркан виконуватиме фактор стримування, а засоби спостереження завчасно виявлятимуть наближення до кордону потенційних порушників з боку росії. В Осло також вивчають інші заходи посилення прикордоння країни, серед який збільшення кількості прикордонників і посилення контролю на єдиному автомобільному пункті пропуску Стурскуг - Борісоглєбск.

Зазначимо, що протяжність норвезько-російського кордону становить майже 200 кілометрів. Окрім Фінляндії парканом від російської федерації (та Білорусі) відгороджуються балтійські країни, а  Польща – на ділянці з Калінінградською областю і Білоруссю. 

У Фінляндії два роки тому вирішила побудувати паркан на кордоні з росією завдовжки 200 кілометрів огорожі та заввишки 3,5 метра. Загальна довжина фінсько-російської межі – 1 300 кілометрів. Хельсінкі планує завершити проєкт до кінця 2026 року.

На фото Державної ради Фінляндії: міністерка юстиції і громадської безпеки Норвегії Емілі Енґер Мель у червні відвідала східний кордон Фінляндії з росією, де зводять паркан 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: