У псевдоактивіста Стахіва обшуки проводять поліція спільно з СБУ

НОВИНИ 25.09.2024 Коментарі 0

Національна поліція спільно зі Службою безпеки України проводять обшуки у львівського псевдоактивіста, який видавав фіктивні посвідчення журналіста. Про це офіційно повідомив ТГ-канал пресслужби Національної поліції.

Прізвища фігуранта правоохоронці не назвали, повідомили лише, що триває документування шахрайських дій. Та пообіцяли надати деталі після завершення слідчих дій.

Тим часом чимало медіа із посиланням на власні джерела у силових структурах повідомили, що йдеться про Остапа Стахіва. Його наразі не затримано. Але очікується, що сьогодні суд обиратиме йому запобіжний захід.

39-річний провокатор та антивакцинатор Остап Стахів відомий своєю участю в організації псевдокурсів журналістів, після яких видавав власноруч надруковані посвідчення. Це давало можливість їхнім власникам влаштовувати суперечки із правоохоронцями і ТЦК, а дехто намагався отримати таким чином дозвіл на зброю.

Ще у 2021 році проти Стахіва відкрили кримінальну справу за статтею про повалення конституційного ладу. Підозру провокатор отримав після організації антивакцинаторських протестів у Києві. Галицький райсуд відправив Стахіва в СІЗО з можливістю сплатити 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Тоді підтримати Стахіва до Львова приїхав і... кіріл стрємоусов, який вже у 2022 році співпрацював з окупантами в окупованому Херсоні.

Уже цього року Стахів налагодив співпрацю щодо курсів із проросійським блогером Жаном Новосельцевим, який у липні отримав підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. За два роки проведення псевдонавчань Стахів, який не має постійного місця праці, міг заробити сотні тисяч гривень. Також, зважаючи на поведінку, його відправляли на психіатричну експертизу – щоправда, лікарі визнали Стахіва психічно здоровим, а значить – осудним.

Згодом у пресслужбі прокуратури Львівщини зазначили, що псевдоактивісту повідомили про підозру. Йому інкримінують поширення інформації про розташування Збройних Сил України та шахрайство.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: