Сезонна «шиза» або «одкровення» російської верхівки

АНАЛІТИКА 18.01.2024 Коментарі 0

Із низки останніх заяв рашапосадовців видається, ніби у них вже почалося сезонне загострення. Ці недофюрери традиційно звинуватили Україну в усіх смертних гріхах, що ми ведемо світ до третьої світової, і взагалі – не маємо права на існування як суверенна країна. А якщо нам щось не подобається, то вони можуть і «ядеркою» довбанути.

Що викликає найбільше розчарування – то це відсутність адекватної політичної реакції світової спільноти. Тож у москві це сприймають як мовчазну згоду, і продовжують не лише молоти дурниці, але й дещо з цього втілювати в життя.

Війна триває – винна Україна?

Схоже на розлад особистості, однак насправді це скоріш гебешний прийомчик: ліліпутін на зустрічі із головами муніципалітетів фактично звинуватив Україну в… продовженні війни.

Мовляв, під час перемовин у Стамбулі «домовились про все», однак потім Україну начебто відмовив від домовленостей колишній прем’єр Великої Британії Борис Джонсон.

«Ну, придурки, ні?! І прямо говорить: якби ми пішли на це, вже все давно би закінчилось півтора року тому», - ображено заявив кремлівський карлик.

При цьому він ще й зробив вигляд, що переймається долею України: мовляв, «якщо продовжуватиметься те саме, що й зараз, українській державності може бути завдано непоправний і дуже серйозний удар». Таке враження, ніби зараз іде не найкривавіша з часів ІІ світової війна у Європі – за існування України…

Рашисти врятували усіх від ІІІ світової?

Не лише бункерний дідок похвалився своїм «розумом». Недалеко від нього втік спікер росіянської держдуми вячеслав володін.

«Початок «спеціальної воєнної операції» зупинив третю світову війну. Вдумайтесь, що могло статися? Гуманітарна катастрофа, мільйони загиблих. Цього немає з однієї причини – що наші солдати та офіцери борються з нацизмом, захищають мир та спокій громадян не лише росії, а й інших країн, насамперед держав Європи», - бовкнув цей недалекий розумник.

Ну молодці ж, що казати! У створюваній рашистами викривленій реальності немає ані сотень тисяч загиблих, ні гуманітарної (а ще екологічної та низки інших) катастрофи. Зате вони з «нацистами» борються.

А ще володін якимось чином зміг розглядіти, як Володимир Зеленський «своїми діями втягує інші держави у глобальний конфлікт». І взагалі – проблеми довкола України пов’язані зі «відмовою США, Німеччини, Франції та інших ключових країн від мирного обговорення». Тут усе стабільно: весь світ – підлюки, і лише рашка уся в білому і бореться за мир. Без України.

Нацистське нутро дімона

Цей недофюрер та заступник секретаря радбезу рф трохи раніше знову пробував помахати ядерною палицею – мовляв, не обстрілюйте наші пускові установки західною дальнобійною зброєю. Бо це «ніяке не право на самооборону, а пряма та очевидна підстава для використання нами ядерної зброї».

А цими днями дімон-алкогном знову побавився поганця-провокатора з ідеологічними міркуваннями. Цей відомий імперець учергове намазюкав у своєму ТГ-каналі допис на тему «Чому Україна не має права існувати». Опустимо його деліріумні «аргументи», лише відзначимо, що цей експрезидент московії абсолютно відверто повідомив: вони воюватимуть з Україною завжди.

Мовляв, саме існування України є постійним приводом для військових дій з боку рф, і конфлікту не запобігатиме ні асоціація України з ЄС, ні вступ до НАТО. Тобто, тут без варіантів: або ми їх, або вони – нас.

У цих недолугих сентенціях певний меседж помітили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

«Заява Медведєва від 17 січня є одним з багатьох нещодавніх сигналів від високопоставлених російських чиновників, включно з ліліпутіним, про те, що вони не зацікавлені в добросовісних переговорах з Україною і що максималістські цілі ліліпутіна у війні в Україні залишаються незмінними», – йдеться у звіті ISW.

Ну а наголос Дімона на знищенні будь-якої української держави на «історичних російських територіях» може свідчити про те, що деякі суб’єкти в кремлі надають пріоритет експансіоністським цілям, а не визначеній меті зміни режиму, що міститься в закликах до «денацифікації» України, додають в ISW.

Історик та політичний оглядач Олександр Фрідман побачив у пашталаканнях експрезидента рф чітке наслідування «кращих» наративів.

«медведєв назвав Україну «раковим новоутворенням» та закликав до її знищення. Оригінальністю медведєв не вирізняється: фактично він скопіював заклики іранського керівництва, яке любить називати Ізраїль «раковою пухлиною».

Але де коріння ракових метафор? Німецький дослідник Маркус Вебер опублікував у 2020 р. роботу «Ракова метафорика та нацистська пропаганда». Вебер показав, що ракові метафори проходять червоною ниткою через пропаганду нацистів і вкоренилися саме завдяки їм. Тож медведєв у черговий раз продемонстрував своє відверто нацистське нутро», - зазначив Фрідман.

Коняча дипломатія – галопом по європам

Естафету у медведєва (Україна як «ракове новоутворення») прийняв лавров, який наголосив, що війна проти України «сприяла очищенню росії від людей, які не відчували своєї причетності до російської історії та культури». «І це ще один приклад використання відверто нацистської риторики: нацисти заявляли, що їхня мета – «очищення тіла нації» (Volkskörper) від євреїв, циган, комуністів тощо», - написав Фрідман за підсумками пресконференції сумної коняки рашистського МЗС.

Окрім того, очільник зовнішньополітичного відомства рф наліпив свою власну купу нісенітниць, поповнивши перелік глупот від московитської верхівки.

«Чи є совість у Шольца, Бербок, фон дер Ляйєн та Макрона? Вони закликають підтримувати Україну до перемоги, бо вона б'ється за європейські демократичні цінності. Совість є? Вони читали ті закони про заборону всього російського в Україні?», — патетично запитала сумна коняка під час спілкування з журналістами. Чи вдався би лавров до таких маніпуляцій, якби він мав нагоду задати це питання особисто згаданим політикам, ми найближчим часом не дізнаємося – адже він фактично є персоною нон-ґрата у будь-якій цивілізованій країні після 24 лютого. Вершина кар’єри дипломата, що тут ще додати…

Але поки лавров робить вигляд, що не переймається такими дрібницями. Натомість також конструює окрему інформаційну «реальність». У ній московія досягає «цілей спецоперації», колективному Заходу «складно визнати свою помилку по Україні, але він її усвідомлює», серед західних партнерів триває пошук варіантів, як «зробити Київ більш поступливим». І взагалі, москва готова до перемовин, але Захід не бажає конструктивного рішення щодо України «з урахуванням інтересів рф». Тож на Україну фактично чекає доля Афганістану.

Зрозуміло, що уся рашистська верхівка безсоромно нав'язує світові власне бачення подій та їх наслідків. Натомість реакції у відповідь фактично немає, і це не дуже добре. Як показав досвід останніх років, ігнор цих (іноді геть макабричних) московитських фантазій лише розпалює їхній азарт та бажання добитися своїх цілей.

Тож можна сприймати згадані вище гучні заяви як загострення певних психічних станів. Але краще – як публічні зізнання високопосадовців у злочинах, які вже кояться або як злочинні наміри, що здійсняться у майбутньому.

На фото: медведєв, ліліпутін і володін; wikimedia

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: