НАТО vs росія: від слів до дій

НОВИНИ 18.01.2024 Коментарі 0

НАТО готується до найбільших військових навчань з часів холодної війни Steadfast Defender 2024. Заплановано залучити 90 тисяч військовослужбовців, 50 кораблів (від авіаносців до есмінців), понад 80 авіавинищувачів, гелікоптерів і безпілотників і щонайменше 1 100 машин (зокрема, 133 танки та 533 броньовані машини піхоти).

Про це пише агенція Reuters із посиланням на головнокомандувача Альянсу Крістофера Каволі – верховного головнокомандувача союзних військ НАТО у Європі.

Заплановано відпрацювати оборонні сценарії, що їх Альянс розробляв на випадок нападу з боку росії. 

"І хоча НАТО не згадує росію у своєму повідомленні. Але її головний стратегічний документ визначає російську федерацію як найбільш значну і пряму загрозу безпеці членам Альянсу", - зазначає агенція. 

Під час другої частини навчань Steadfast Defender особливу увагу буде приділено розгортанню сил швидкого реагування НАТО в Польщі – на східному фланзі альянсу.

Іншими основними місцями навчань будуть країни Балтії, які перебувають у потенційній загрозі російського нападу. Територія Німеччини слугувати центром для надходження підкріплень. Задіють також країни "на периферії" Альянсу – Норвегію та Румунію.

Останніми навчаннями подібного масштабу були Reforger – під час холодної війни 1988 року (125 тисяч учасників), і Trident Juncture 2018 року (50 тисяч військових).

Як нагадує Reuters, члени Альянсу підписали регіональні плани під час саміту у Вільнюсі минулого року. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: