Авена і Фрідмана суд ЄС вирішив виключити із санкційного списку

НОВИНИ 10.04.2024 Коментарі 0

Генеральний суд Євросоюзу вирішив скасувати включення Петра Авена та Міхаіла Фрідмана (акціонерів Альфа-Банку) зі списку осіб, до яких застосовано обмежувальні заходи з лютого 2022 по березень 2023 року.

Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому на його сайті. Суд визнав, що підстави, на яких бізнесменів внесли до списків, не є достатньо обґрунтованими, а додаткових доказів Рада ЄС не надала.

«Суд вважає, що жодна з причин, викладених у початкових санкційних актах, не є достатньо обґрунтованою, а отже, включення Авена та Фрідмана до оскаржуваних списків не було виправданим.

Також суд вважає, що Рада ЄС не надала жодних додаткових доказів порівняно з тими, на які вона спиралася в первинних актах.

На думку суду, хоча підстави, висунуті Радою, можуть бути такими, що дозволяють встановити, залежно від обставин, ступінь близькості Авена і Фрідмана до Путіна або його оточення, вони не демонструють, що фігуранти підтримували дії або політику, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, або що вони надавали матеріальну чи фінансову підтримку російським особам, відповідальним за анексію Криму або дестабілізацію України, або що вони отримували вигоду від цих осіб», - йдеться у повідомленні суду.

Апеляція може бути подана протягом 2 місяців і 10 днів з моменту повідомлення про рішення.

Петро Авен, росіянин латвійського походження, та Михайло Фрідман, громадянин росії та Ізраїлю є мажоритарними акціонерами Альфа-Груп, конгломерату, що включає Альфа-Банк – один із найбільших російських банків.

Після повномасштабного вторгнення вони покинули московію, але опинилися під санкціями ЄС і Великої Британії. У серпні 2023 року їх було також занесено до санкційного списку США.

Минулої весни стало відомо, що Фрідман і Авен вирішили продати свої частки в Альфа-Банку - насамперед, щоб спробувати зняти з себе санкції. Тоді джерело газети Financial Times говорило, що вони готові заради цього на все.

Торік журналісти виявили, що компанії Фрідмана страхують авто росгвардії та проводять акції на підтримку окупантів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: