США наклали жорсткі санкції на російські рупори пропаганди

НОВИНИ 05.09.2024 Коментарі 0

Міністерство фінансів США запровадило 4 вересня санкції щодо низки засобів масової пропаганди російської федерації та персональні – щодо окремих пропагандистів.

У списку – МІА «Россия сегодня», РІА «Новости», RT, Sputnik, Ruptly. У Вашингтоні не забули на третій рік (!) повномасштабної війни російї проти України звернути увагу і на кремлівських пропагандистів. Санкції торкнуться маргаріти сімоньян і її заступників – єлізавети бродської й антона анісімова. Компанію їм склали заступник директора англомовного мовлення андрєй кіяшко, керівник проектів цифрових медіа констянтін калашніков і його підлегла альона афанасьєва.

На росії такий США назвали операцією спецслужб Заходу зі стерилізації інформаційного простору. Представниця МЗС рф захарова також пообіцяла, що москва відповість симетрично та/або асиметрично проти американських медіа.

«Машка-алкашка», як називають захарову у певних колах, також вдалася до прийому «перевернути з ніг на голову». У своєму коментарі жорстокі обмеження на діяльність російських пропагандистських ЗМІ вона охарактеризувала як такі, що свідчать про деградацію США, трансформацію в тоталітарну неоліберальну диктатуру. А «правдива» інформація про стан справ у світі» від згаданих вище рупорів, мовляв, усе одно затребувана.

Як пише «КореспонденТ», у Білому Домі переконані, що росія знову намагається вплинути на президентські вибори у США. Мінфін США зазначив, що на початку року керівництво RT почало вербувати американських чиновників для своєї кампанії впливу на хід президентських виборів. До того ж російські рупори поширюють фейки та дезінформацію.

«RT використав підставну кампанію, щоби приховати власну участь або участь російського уряду у створенні контенту, покликаного впливати на американську аудиторію», - сказано в повідомленні.

У Мінфіні США стверджують, що анісімов діє за дорученням російської фсб, а афанасьєва намагалася вийти на американських чиновників для їх вербування.

Також санкції торкнуться, пише «Кореспонтент», членів прокремлівської хакерської групи RaHDit. Вона складається з чинних і колишніх російських розвідників. Зокрема, алєксєя гаращєнка, анастасії єрмошкіної та алєксандра нєженцева.

Окрім персональних візових обмежень, «росия сегодня» та її дочірні компанії РІА «Новости», RT, «ТВ-Новости», Ruptly і Sputnik отримали статус «іноземних представництв» як контрольовані російською владою змушені будуть інформувати Держдеп про свій персонал у США та нерухомість.

Вашингтон до того ж оголосив винагороду на суму 10 мільйонів доларів за інформацію про російське хакерське угруповання RaHDit, причетне до кібератак на США.

Згідно з матеріалами справи, щонайменше за останній рік RT та його співробітники, включаючи Калашнікова та Афанасьєву, направили майже 10 мільйонів доларів на таємне фінансування компанії зі створення онлайн-контенту в штаті Теннессі. Це майже 90% одержаних нею перекладів за цей час.

У доповіді Мінюсту також згадано неназвану компанію, що публікувала англомовні відеоролики щодо внутрішньої та зовнішньої політики США. Їх контент був спрямований на посилення внутрішніх розбіжностей у США. У цій компанії працювали згадані вище пропагандисти калашніков та афанасьєва під вигаданими іменами. Остання під іменами Гелени Шудри та Вікторії Песті публікувала ролики, у яких, наприклад, звинувачувала Україну і США у теракті в підмосковному «Крокусі» у березні 2024 року.

Малюнок – ШІ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: