У Польщі виготовлятимуть боєприпаси: підписано угоду з корейською компанією

НОВИНИ 05.09.2024 Коментарі 0

Польська WB Group підписала меморандум із південнокорейською компанією Hanwha Aerospace про будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів у Польщі. Заплановано виробляти ракети класу «земля-земля» – ймовірно, для пускової установки K239 Chunmoo (польська назва Homar-K). Також припускають, що підприємство налагодить випуск і артилерійських снарядів.

Церемонія підписання угоди про співпрацю відбулася 4 вересня під час Міжнародної оборонно-промислової виставки в Кельце, повідомляє Defence 24

На думку видання, проєкт може бути справжнім проривом, оскільки імплементація підписаної угоди надасть Польщі автономію в питанні забезпечення значної частини ракетно-артилерійських боєприпасів.

РСЗВ Homar-K та різні типи ракет до неї (інфографіка – ТГ-канал Ігаля Левіна)

Раніше, 7 вересня 2022 року, згадані компанії уклали контракт вартістю приблизно 140 мільйонів доларів США на постачання системи зв’язку Fonet і системи управління вогнем Topaz для гаубиць K9A1 Thunder.

Найбільшою проблемою нового проєкту може бути вибір місця – щоби місцева громада погодилася на сусідство з підприємством такого профілю. Адже окрім створення нових робочих місць можливі і певні труднощі. За словами президента WB Group Пйотра Войцеховського, наразі розглядають три локації, але питання вибору потрібного місця залишається відкритим.

На фото зі сайту defence24.pl – момент підписання угоди 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: