СБУ назвала нейтралізовану кількість ворожих кібератак

НОВИНИ 03.10.2023 Коментарі 0

Від початку 2023 року Служба безпеки України нейтралізувала майже 4 тисячі кібератак на органи влади і критичну інфраструктуру України завдяки системній протидії кіберфахівців загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів.  

Таку цифру оприлюднили під час практичного семінару від кібердепартаменту СБУ для працівників, які відповідають за інформаційну безпеку урядових органів та стратегічних об’єктів України. Загалом у заході взяли участь понад 70 представників різних відомств.

"Під час семінару співробітники Служби безпеки провели тренінг із підвищення кібербезпеки України, а також поділилися кращими практиками з протидії кіберзагрозам. Зокрема щодо використання систем управління подіями інформаційної безпеки (SIEM), захисту кінцевих пристроїв (EDR) та поштових сервісів", - повідомляє пресслужба СБУ.

До речі, більшість ворожих кібератак спрямована на пошук несанкціонованого доступу до електронного документообігу держустанов і технологічних систем інфраструктури. Ворог, зазвичай, використовує публічно доступні сервіси, насамперед – електронну пошту.

Для посилення міжвідомчої взаємодії СБУ підключила електронні системи понад 1 700 представників урядових структур та стратегічно важливих об’єктів до платформи обміну інформацією про виявлені кіберінциденти MISP-UA.

Ілюстрація – з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: