Розвідник наришкін фейкометить про вивезення реліквій з Києво-Печерської лаври

НОВИНИ 26.06.2023 Коментарі 0

Служба зовнішньої розвідки рашистів розганяє свіжий фейк про нібито вивезення з Києво-Печерської лаври безцінних реліквій до Європи.

Як повідомляють рашаЗМІ з посиланням на сзр рф, українська влада «вже про все домовилася» з ЮНЕСКО і представниками музеїв Італії, Франції, Німеччини та Ватикану, що під приводом «порятунку від російських ракетних ударів» туди із лаври вивезуть мощі Іллі Муромця, Нестора Літописця, сотні ікон та інші реліквії.

Фейкову новину підкріплюють твердженнями, що вже «виділено фінансові ресурси для перевезення вантажів до Європи, підготовлено автотранспортні засоби, частина з яких обладнана рефрижераторними устаткуваннями». А головний болотяний розвідник сєрґєй наришкін ще й додав, що Київ начебто й не має наміру повертати святині назад до лаври.

Також наришкін згадав і митрополита УПЦ МП Онуфрія: мовляв, йому повідомили про «тимчасове» переміщення мощів, ікон і церковного начиння. «Рішучість довести до кінця так звану спецоперацію стає твердішою для забезпечення захисту Києво-Печерської лаври, яка для росії має глибинний духовний вимір», - заявили у сзр московії, коментуючи «плани з вивезення християнських реліквій», які вони самі ж і вигадали.

«Чим більше Лавра стає українською, тим більше підгорає на болотах. Єдина задача, яка стоїть перед нами зараз щодо Лаври - захистити її від руського міра та остаточно перевірити, чи всі наші українські сакральні реліквії на місці. Жодна сакральна цінність не покине територію України. А все викрадене росії доведеться повернути», - так прокоментував цей фейк міністр інформації Олександр Ткаченко на своєму ТГ-каналі.

Про те, як з минулого року московський патріархат намагалися виселити з лаври, ЗІФ уже писав раніше. У середині червня господарський суд Києва відмовив УПЦ МП у їхньому прагненні користуватися бодай двома храмами Києво-Печерської лаври. Проросійські церковники обіцяли подати апеляцію.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: