ФСБ затримала в Амурській області РФ машиніста родом із Львівщини за переказ грошей для ЗСУ

НОВИНИ 26.06.2023 Коментарі 0

Федеральна служба безпеки російської федерації прозвітувала про затримання жителя Амурської області. Йому інкримінують понад 10 переказів його коштів на потреби Збройних Сил України. Затриманим виявився 47-річний Остап Демчук, який народився у Львівській області. Перекази чоловік здійснював із вересня 2022 року по січень 2023 року.

У ФСБ стверджують, що свої кошти Остап Демчук переказував для придбання ЗСУ дронів-камікадзе, квадрокоптерів, амуніції та військової техніки «з метою її використання проти збройних сил російської федерації». Порушено кримінальну справу за статтею 275 КК РФ («державна зрада»), - повідомляє ТГ-канал ВВС.

Видання зазначає, що від початку повномасштабної війни кількість кримінальних справ за статтею «держзрада» на росії почала стрімко зростати.

Лише минулого тижня стало відомо про чотири нові справи за статтею 275 КК РФ, а з початку року – про понад 30 нових фігурантів таких справ. Це більше, ніж за увесь 2022 рік – тоді публічно повідомили про 25 росіян, що проходили за цією статтею.

Щонайменше п'ять кримінальних справ про «держзміну» порушено через грошові перекази, повідомляв правозахисний проект «Перший відділ»; щонайменше одне з них — за переказ у криптовалюті.

Стаття 275 КК РФ раніше передбачала максимальне покарання як позбавлення волі терміном до 20 років. У квітні держдума ухвалила поправки до КК, які передбачають довічне ув'язнення за держзраду.

На фото із FB – Остап Демчук, який не залишився байдужим на Далекому Сході щодо долі своєї Батьківщини

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: