Росіянські брудні гроші та пропаганда відзначились і на молдовських місцевих виборах

НОВИНИ 07.11.2023 Коментарі 0

Місцеві вибори в Молдові пройшли в умовах «безпрецедентного втручання росії за допомогою брудних грошей та пропаганди». Про це на пресконференції заявив спікер молдовського парламенту Ігор Ґросу.

«кремль і проросійські сили кинули всі ресурси на цю кампанію. Вони поставили на злочинні угруповання, а також на політичні сили, які прикриваються проєвропейськими та демократичними ідеями», - зазначив Ґросу.

Загальні місцеві вибори відбулися у Молдові 5 листопада. Зокрема, на посаду мера Кишинева претендували 27 кандидатів. Згідно з попередніми даними ЦВК, перемогу здобув нинішній мер Іон Чебан, набравши 50,62% голосів. Він представляє Партію соціалістів проросійського експрезидента Ігоря Додона. Друге місце посів кандидат від партії «Дія та солідарність» (PAS) Ліліан Карп, який набрав 28,23%.

За попередніми підрахунками ЦВК, більшість місць у муніципальній раді Кишинева займуть представники партії «Дія та солідарність» (PAS) та партії «Національний альтернативний рух» (MAN). Вони можуть отримати у раді по 20 місць. Партія соціалістів (ПСРМ) - шість місць, Партія комуністів - два, «Платформа гідність і правда» (DA), «Відродження» та «Наша партія» - по одному.

За словами Ігоря Ґросу, попри безпрецедентне втручання іноземної держави, партії президентки Маї Санду PAS та проєвропейським кандидатам вдалось отримати найкращий результат у країні. Щодо обраного мера Кишинева, він сказав, що муніципальні радники від влади стежитимуть за всіма його діями і не допустять жодного рішення, що підриває європейський курс.

Нагадаємо, що як писав ЗІФ минулого тижня, Служба інформації та безпеки (СІБ) країни  наказала заблокувати на території Молдови 31 інтернет-портал. 21-м з них керували безпосередньо з росії.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: