31 проросійський інтернет-портал заблокувала влада Молдови

НОВИНИ 30.10.2023 Коментарі 0

Указ про блокування на території Молдови 31 інтернет-порталу підписала Служба інформації та безпеки (СІБ) країни. Як зазначив на брифінгу голова СІБ Алєксандру Мустяца, з них 21 порталом керують безпосередньо з росії.

«Очевидно, що у національному медіапросторі можна поставити знак «дорівнює» між злочинною групою Плахотнюка та злочинною групою Шора (проросійські олігархи-втікачі). Їхні дії в сукупності з усім гібридним арсеналом росії спрямовані проти Молдови. Сьогоднішнім рішенням Нацкомісії з НС держава захищає наш інформаційний простір», - наголосив очільник СІБ.

Також СІБ попрохав Комісію з надзвичайних ситуацій уряду Молдови призупинити роботу шести телеканалів з метою захисту національного інформаційного простору та запобігання ризику дезінформації. Йдеться про такі канали: Orizont TV, Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV і ITV Moldova. За словами Мустяца, деякі з них належать Плахотнюку, а інші – Шору.

«У нас є докази того, що росія впливає на вибори в Молдові 5 листопада шляхом підкупу голосів та проведення дезінформаційних кампаній через деякі телеканали та інтернет-платформи», - наголосив очільник СІБ.

Комісія з НС ухвалила позитивне рішення за заявкою Служби інформації та безпеки. Його прокоментував прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан:

«Молдова щодня зазнає гібридних атак з боку рф. Останніми тижнями інтенсивність таких загроз зросла. росія через організовані злочинні угруповання хоче вплинути на місцеві вибори та підірвати демократичний процес. За рекомендацією СІБ комісія з НС ухвалила рішення призупинити дію ліцензій шести телеканалів, які просувають іноземні інтереси. Ці телеканали підкоряються злочинним угрупованням Плахотнюка та Шора, які об'єднали свої зусилля, спрямовані на дестабілізацію ситуації у Молдові. Ми цього не допустимо», - запевнив Алєксандру Мустяца.

Раніше влада Молдови вже призупиняла дію ліцензій на мовлення декількох російськомовних телеканалів та пропагандистського радіо Sputnik. Очікувано рашистське посольство у Кишиневі та сумноконяче МЗС висловило протест – мовляв, це акт політичної цензури, наруга над принципом плюралізму у ЗМІ та «цинічні утиски прав нацменшин».

Але якщо дбаєш про чистоту власного інформаційного простору, то така реакція – радше показник, що усе робиться правильно, а не привід якось реагувати на претензії ворогів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: