Турецькі медіа перекрутили інтерв'ю Зеленського – заява Посольства України

НОВИНИ 08.11.2023 Коментарі 0

Посольство України в Туреччині поширило заяву щодо невірного тлумачення меседжів інтервʼю Президента України Володимира Зеленського турецькими медіа.

"Посольство України в Туреччині категорично спростовує недостовірну інформацію про висловлювання Президента України Володимира Зеленського, яка шириться з ЗМІ Туреччини.

Глава Української держави в своєму інтервʼю говорив про тих, хто розпалює ворожнечу та використовує терор, маючи на увазі Росію та Іран, які очевидно зацікавлені в масштабуванні війни на Близькому Сході та у втягненні в цю війну багатьох народів. Саме Росію та Іран президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил і законів.

Президент вказав на важливість захисту усіх мирних жителів та надання гуманітарної допомоги для цивільних осіб під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту: «Потрібно відкрити гуманітарні коридори, звільнити полонених, допомогти цивільним… Ми повинні всім світом зупинити цю війну».

Чіткі та однозначні слова Президента України, які автори фейку про нього намагаються сховати від Турецького суспільства.

Проти Україні триває несправедлива та неспрвокована війна, яка зачепила мільйони українців. Ми однозначно не можемо підтримувати такі жахіття і закликаємо світ зробити все можливе, щоб припинити страждання цивільних. Україна завжди і послідовно виступає за захист людського життя.

Росія, яка почала війну проти України, зацікавлена відволікти увагу світу від неї та розсварити Україну з партнерами.

Ми вдячні усім, хто дбає про правдиве висвітлення подій та бореться з дезінформацією. Також ми вдячні Туреччині, її лідеру та народу за підтримку нашого прагнення відновити мир в Україні та зробити світ більш справедливим", - сказано у заяві.

Як пише Укрінформ, ситуація виникла через те, що окремі турецькі ЗМІ повідомили, що Президент Зеленський нібито, відповідаючи на запитання, "чи вчиняв Ізраїль воєнні злочини в Газі», зазначив, що «у війні з тероризмом не існує законів і правил».

Фото – Колектив Посольства України в Туреччині долучився до написання Радіодиктанту національної єдності – 2023 / Посольство України у Туреччині 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: