Росіяни знайшли винуватців у своїх поразках на сході України

РОЗСЛІДУВАННЯ 19.09.2022 Коментарі 1

Брехню російської пропаганди змушені спростовувати у Польщі. Путіністи придумали один із чергових фейків, що пояснює їхні невдачі на Донбасі та поразки на Харківщині.

Рашисти змусили спростовувати неправду навіть польських урядовців, коли заявили про польських найманців, які беруть участь у наступі на Донбасі.

«Один із провідних представників влади російських окупантів на українському Донбасі Дєнис Пушилін хибно заявив, що у наступі на Донеччині беруть участь польські найманці. Кажучи мовою російської пропаганди, саме їхня (поляків, - ЗІФ) активність і залучення добровольців із багатьох інших країн є причиною невдач росіян на фронті», - написав у Твіттері державний секретар канцелярії прем'єр-міністра, заступник міністра координатора спецслужб і уповноважений польського уряду з інформаційної безпеки Станіслав Жарин.

За його словами, пушилін не вперше поширює дезінформацію про нібито масову участь поляків та іноземців у бойових діях в Україні. А його брехня чітко корелюється з тезами російської пропаганди, які просувають уже багато місяців і паплюжать Польщу та НАТО.

Кремль брудними заявами колаборантів, як вважають себе якимись керівниками окупованих українських територій, усіма силами переконує zомбованих росіян, що злочини в Україні здійснили не солдати рашистської армії.

Одним із таких прикладів є брехня від призначеного москвою «голови» військово-цивільної адміністрації Харківської області віталія ґанчєва (рос - виталий ганчев). Його лиса голова видає в ефіри російські пропаганді маячню за маячнею. Після вигнання з Харківської області завдяки стрімким атакам Збройних Сил України цей «керівник» іще намагається розповідати про звірства іноземних найманців. На одному з відео риа «новости» цей колаборант (на фото) десь на межі Харківської та Луганської областей на тлі україномовних знаків патякав іще про якусь нову Україну.

А перед тим розповідав про звірства ЗСУ й іноземних найманців, які, як пишуть «известия», «беруть участь у бойових діях, катують і розстрілюють мирних жителів Харківської області».

«Ми чуємо щодня про все нові та нові звірства. Як людей прив'язують до дерев тільки за те, що вони отримали російські паспорти, ці паспорти потім прибивають до ніг, як людей розстрілюють на вулицях», - лякав ґанчєв рашистів.

І це відбувається, за його словами, у звільнених Ізюмі, Куп'янську, Великому Бурлуку та Вовчанську.

Це ж російське пропагандистське видання «известия» цитувало колаборанта, який злочини російської армії приписував «найманцям із Заходу, що воюють за Україну». Мовляв, розстрілюють мирне населення з метою провокації проти росії.

«Найманці їздять і розстрілюють людей і все це знімають на камеру… Я так розумію, що треба зачистити ці міста. І подати, що поки були російські війська, отак вони знущалися, трупи валяються на вулиці», — цитували ґанчєва «известия» з посиланням на телеканал «россия 24».

Схоже, російська пропаганда зі своєю неймовірною і водночас примітивною брехнею робить ведмежу послугу путінському режиму. Адже з кожним днем доводиться вигадувати все нові та нові фейки, які, у підсумку, стануть однією із причин руйнації режиму.

Днями Служба безпеки України опублікувала відео зі свідченнями мешканця звільненого на Харківщині міста Куп’янськ, який побував у полоні росіян. Останні катували його з використанням струму. Декому із в’язнів вони випалювали паяльником хрести на тілі. І таких свідків, яким пощастило вижити в полоні, чимдалі буде більше.

«Через знущання доводилося проходити кожному, хто потрапляв на допити до співробітників фсб рф, які облаштувалися в окупованому Куп'янську… На допитах співробітники фсб «вибивали» із місцевих мешканців імена й адреси учасників АТО, бійців територіальної оборони, осіб, які мали проукраїнську позицію. Погрожували стратою на мінному полі та розправою над родинами, які залишилися під окупацією», - йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, росія не хоче визнавати причетність своєї армії до злочинів в Ізюмі - прес-секретар путіна назвав факти виявлених закатованих українців після деокупації міста на Харківщині брехнею. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Гарик
2022-09-19 20:16:32

а этого педрилу ганчева не учили ,что за базар призодится отвечать?ну и крысеныш

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: