Росія відхрещується від злочинів в Ізюмі за сценарієм Бучі

НОВИНИ 19.09.2022 Коментарі 0

Російські пропагандистські медіа почали інформаційну кампанію з відбілювання рашистської армії. Для цього почали цитувати путінського глашатая дмітрія пєскова.

У понеділок, 19 вересня, він заявив російським журналістам-пропагандистам, що виявлені тіла українців у масових похованнях біля звільненого Ізюма і причетність до їхньої загибелі росіян є це брехнею.

«Це той самий сценарій, що в Бучі. За одним сценарієм все розвивається. Це брехня, і, звичайно ж, ми відстоюватимемо правду у всій цій історії», - тиражує слова пєскова російська пропаганда.

Фактично наступного дня після звільнення (12 вересня Служба безпеки України офіційно підтвердила визволення Ізюма) у місто потягнулися кореспонденти вітчизняних і світових видань. А з Києва вирушила велика колона з експертами-криміналістами для ексгумації тіл, закопаних на новоутвореній ділянці кладовища серед дерев.

Працівники медіа на місці масового поховання на фото та відео фіксували процес виймання тіл з братських та індивідуальних могил.  Кадри із закатованими рашистською армією українцями облетіли увесь світ. Проте російська пропаганда й надалі zомбує «насєлєніє» про непричетність звірів з фсб, гвардійців і солдафонів рашаармії до злочинів в Ізюмі.  

В англомовній статті Вікіпедії про Ізюм, зокрема, сказано: «Після звільнення від російських окупантів у вересні 2022 року місцеві офіцери поліції виявили масове поховання 440 тіл. Понад 80% інфраструктури міста зруйновано; зруйновано близько 70% багатоповерхових будинків. За оцінками міської адміністрації, загалом під російською окупацією загинула приблизно 1 000 людей».

Нагадаємо, путніський режим відхрещувався від злочинів своєї армії у містечку Буча, що під Києвом. І називав це інсценізованою Києвом провокацією.

Як писав ЗІФ, журналісти Deutsche Welle оприлюднили відео з камери тортур в окупованій Бучі. У ній російські загарбники катували і вбивали мирних жителів. До окупації це було складське приміщення у підвалі кемпінгу. Там знайшли більше 200 тіл убитих і закатованих нелюдами безневинних українців. На бетонних стінах залишилися сліди від куль.

У доповіді ОБСЄ сказано, що російські війська катували ув’язнених водяними тортурами, прив’язуючи до дошок і силою напуваючи водою. Там виявили тіла чоловіків, одягнених у цивільний одяг. За словами місцевої влади, після відступу рашистських військ з Бучі наприкінці березня тут знайдено щонайменше 426 тіл.

Фото Суспільне Харків

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: