Росіяни – майстри новоязу й активно використовують українську підсвідомість – Євген Магда

АНАЛІТИКА 17.04.2023 Коментарі 0

Росія вправніше воює в інформаційній сфері, ніж на полі бою. І в цьому встигнули переконатися багато хто. Про це директор Інституту світової політики Євген Магда сказав під час розмови з журналістом LOOK TV у передачі «Двері в Україну». Політолог, зокрема, відповів на запитання про основну статтю російського експорту та чому ця продукція – у першому рядку списку зброї масового ураження.

За словами політолога, те, що агресія росії у повномасштабній війні проти України триває понад 400 днів, свідчить про суттєве перебільшення міфу щодо могутності російської армії. І він став продовженням міфу про радянську армію.

«При тому в сучасній Росії відбулося схрещення їжака та вужака. Тобто традицій радянської армії і традицій білої гвардії. Відтак у них і зірка, і двоглавий орел. Я думаю, якщо можна було би ще якийсь символ начепити, вони б його теж начепили», - сказав Євген Магда.

Експерт наголосив на тому, що багато наших очікувань щодо ситуації всередині росії не справдилися. Адже мільйони росіян, якщо не десятки мільйонів, живуть за принципом «хорошо нє жилі, нєчєго і начінать».

«Вони нічого не бачили, крім свого, даруйте, Мухосранска. Тому вони підтримують ту імперську жуйку, яку їм дуже активно підсувають. Росіяни всередині країни живуть у своєрідній цифровій фортеці. Тобто, там обмежено Фейсбук, обмежено Інстаграм, ще не обмежено Ютуб, але навколо цього ходять як хижаки – колом, різні персонажі російської політики. Працює Телеграм. Телеграм – це, за великим рахунком, проблема всього пострадянського простору і швидко її, я думаю, вирішити не вдасться, доки не буде політичних рішень. Скажу, що практично всюди використовують Телеграм. І в Україні теж. Не буду брехати, в мене самого є Телеграм-канал. Я його використовую для комунікації зі своїми читачами та не боюся там якихось активних питань. Проте у мене був приклад, коли я згадав щось безпосередньо про путіна, я дізнався на собі, що таке навала російських ботів – вони в коментарях з’являлися щосекундно», - розповів політолог.

Він також розповів про так звану фабрику ботів та тролів з Ольгіно, що належить путінському кухареві євгєнію прігожину, який володіє не лише  військово-кримінальною компанією «вагнер», а й медіагрупою «патріот». Ці структури створюють «гомогенний інформаційний простір», у якому існує «велікая рассія», тези про велич «русского аружия», знищення пачками західних «Хаймарсів» і з’явилося навіть нове формулювання – війська «сво».

На думку експерта, росіяни – «великі майстри» у вигадуванні нової термінології і дуже активно використовують нашу підсвідомість у плані застосування термінів, пов’язаних із Другою світовою війною (ДСВ). Наприклад, «нацисти», «бойовики Зеленського», «денацифікація». Таким чином російська пропаганда проводить паралелі між Україною, яка втратила мільйони своїх мешканців у ДСВ, і нацистською Німеччиною. Такий прийом росіян Євген Магда пов’язав із радянською пропагандою, яка заклала основи ненависті до нацизму. І той період торкнувся великої кількості людей, яким сьогодні виповнилося більше 40 років.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: