Росіянців «в’яжуть» і ґвалтують для профілактики і залякування

РОЗСЛІДУВАННЯ 30.01.2023 Коментарі 0

Рівень жорстокості влади і силовиків за порєбріком не просто зашкалює, він вже перемикається на власних громадян. Тут можуть скрутити вже навіть не за плакат «Нет войне», а за криве слово, яке не сподобалося комусь за сусіднім столиком у ресторані.

Загалом, відвертий терор поки що працює на владу, хоча росіянці й не полишають спроб одиночних пікетів та переважно індивідуальних протестів. Але державний тероризм лише набирає обертів...

Увечері 29 січня подружжя Овчіннікових вечеряло в краснодарському ресторані «На дровах», коли прибули поліцейські, скрутили їх та відвезли у кайданках до відділення.

Як розповів очевидець інциденту, подружжя зі знайомою під час вечері вели антивійськову бесіду (за іншою версією — про недолугість роскомнагляду). При цьому вони не поводили себе виклично, не привертали уваги інших, а просто спілкувались між собою.

Однак хтось із відвідувачів уявив себе свідомим мегапатріотом московії та працівником СМЕРШу одночасно. Почувши ці «шкідницькі» розмови, зробив агресивне зауваження, а потім ще й подзвонив у поліцію.

Силовики в бронежилетах і шоломах доволі оперативно з’явились у ресторані, одягнули на чоловіка з дружиною кайденки (їхній подрузі вдалося непомітно втекти) і поклали на підлогу.

Через годину Олєся та Алєксєй Овчіннікови опинилися у відділенні, де їх звинуватили в дрібному хуліганстві та залишили на ніч. Щоправда, пізніше дівчину нібито таки відпустили додому. А її чоловікові загрожує  штраф до тисячі рублів або до 15 діб адміністративного арешту.

Як відзначають автори опозиційних ТГ-каналів, це вже «новий рівень»: раніше стурбовані громадян намагались на свій лад встановити «справедливість», коли хтось пробував критикувати владу. Так сталося кілька тижнів тому, коли обурені пасажири виштовхали з автобусу літню жінку — вона говорила щось про розкрадання в армії, через які солдати тепер у бій в резинових чоботях мусять іти. Мабуть, тепер її могли б також в поліцію здати... 

Бувають у цієї «справедливості» й інші обличчя, часом геть несподівані. Так українським інформаційним сегментом Інтернету прокотилась новина про трафунок у Мелітополі: там нібито кадирівці зґвалтували росіянську пропагандистку з НТВ та побили її оператора.

Спочатку фотографію заяви про напад опублікував ТГ-канал «Шукай своїх». Справжність документа не підтверджена, його походження невідоме. У ньому стверджується, що увечері 17 січня під час вечері в ресторані «Воронцовський» працівники НТВ Ольга Зенкова та Артем Єпіфанов «були атаковані групою осіб у камуфляжній формі, які представилися «бійцями батальйону «Ахмат». У результаті Єпіфанов нібито отримав травми середньої тяжкості, а Зенкова зазнала «насильницьких дій статевого характеру».

У зверненні вказано дату – 21 січня 2023 року. Документ адресовано на ім'я Світлани Петренко, керівника управління взаємодії із засобами масової інформації Слідчого комітету рф. Автором заяви вказано очільницю дирекції інформації НТВ Олександру Кошарницьку.

Низка журналістів пробувала звертатись на телеканал із запитами, але відповіді вони не отримали. Натомість НТВ розмістило коментар на своїму ТГ-каналі: «Офіційно заявляємо: це брехня. Ольга та Артем ніколи не виїздили у зону СВО та передають привіт з Єкатеринбургу».

Щоправда, через деякий час повідомлення відредагували: з нього забрали слова про те, що Зенкова і Єпіфанов не були у зоні бойових дій. До слова, останній її сюжет на сайті НТВ датовано 30 січня, і присвячений він Донбасу. Серед авторів вказано і прізвище Єпіфанова.

Також деякі пабліки зазначають, буцім цю тему на росії заборонили висвітлювати у новинах, аби не «дискредитувати армію», та пробують тихенько «зам’яти» справу.

Водночас окупантські «органи правопорядку» нібито відмовились розслідувати цю справу, а гауляйтер Баліцкий проігнорував відповідне звернення до нього. Мабуть справа в тому, що тут знову відзначилась «гвардія каДирова», з якою ніхто не хоче зв’язуватись. Тож вони й надалі творитимуть усе, що їм заманеться – хоча бійки (як у Криму, де хлопець спробував захистити дівчину від чіплянь «ахматівців»), хоч ґвалтування (без зважання на стать жертв).

До слова, обидва рашателевізійника – Зенкова і Єпіфанов – раніше були включені у базу «Миротворця» за антиукраїнську пропаганду, журналістка за це ще й перебуває під санкціями РНБОУ. Можливо, це така карма їм прилетіла?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: