Росіянці заветували резолюцію Радбезу ООН про ядерну зброю в космосі. До чогось готуються?

НОВИНИ 25.04.2024 Коментарі 0

росія наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН не розміщувати ядерну зброю на орбіті навколо Землі. Її запропонували Сполучені Штати і Японія, а власне документ вимагав підтвердження раніше взятих на себе зобов’язань країнами-учасницями Договору про космос.

У резолюції також містився б заклик до всіх держав-членів не розробляти ядерну зброю, спеціально призначену для виведення на орбіту, зазначив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє прес-служба Білого дому.

«Розміщення державою-учасницею ядерної зброї на орбіті не тільки порушить Договір про космос, а й поставить під загрозу життєво важливі послуги зв'язку, науки, метеорології, сільського господарства, торгівлі та національної безпеки, які всі супутники надають суспільствам по всьому світу», - заявив Салліван.

За його словами, Сполучені Штати вважають, що росія розробляє новий супутник з ядерним пристроєм. «Ми чули, як президент путін публічно заявляв, що росія не має наміру розміщувати ядерну зброю в космосі. Якби це було так, росія не наклала б вето на цю резолюцію», - підкреслив радник з нацбезпеки.

Напередодні під час засідання ООН московити використали своє право вето щодо резолюції, яка закликає усі країни запобігти гонці ядерних озброєнь у космічному просторі. За документ проголосувало 13 з 15 країн. При цьому рф виступила проти, а Китай утримався.

«Це жартівлива резолюція», - заявила журналістам перед голосуванням лиса нєбєнзя, яка робить вигляд, що є послом рф в ООН.

Так цей московит розцінив проєкт резолюції Радбезу, який винесли на голосування після майже шести тижнів переговорів. Прикметно також, що голосування відбулося після того, як Вашингтон звинуватив москву в розробці протисупутникової ядерної зброї космічного базування, і московія це звинувачення спростовувала.

Напередодні голосування заступник посла США Роберт Вуд сказав журналістам, що коли росіянці не проголосують за резолюцію, то «це змушує замислитись, чи не приховують вони щось». Тим часом в американській розвідці вважають, що рф може розмістити на орбіті об’єкт, який є ядерною бомбою космічного базування, при вибуху якої електромагнітне випромінювання виведе з ладу великі мережі супутників.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: