Путін прагне крові Шойгу

ПЕРЕКЛАДИ 25.04.2024 Коментарі 0

Міністерство оборони є однією із найбільш непрозорих структур російського уряду. Водночас чиновники цього відомства щороку освоюють найласіший шматок бюджетних коштів. Ідеться про суму майже 5 трлн. рублів. Відповідно від контролю над даними потоками, враховуючи зацикленість Путіна на війнах, залежить виживання всієї кремлівської братії. У розрізі цієї обставини особливе значення має розкручування антикорупційного маховика у зв'язку зі справою заступника міністра оборони РФ Тімура Іванова, який виступає правою рукою однієї з перших осіб та аксакала російської політики – непотоплюваного Сєргєя Шойгу.

Перше, що привертає увагу так це факт запуску найбільшого корупційного розслідування в історії путінізму буквально відразу після «переобрання» Путіна на пост президента РФ. Начебто результат 87% мав би заспокоїти кремлівця номер один та сприяти перезатвердженню складу уряду Мішустіна, в т. ч. керівництва силового блоку, але відбулися якісь приховані зрушення, що схиляють Путіна до переформатування владної вертикалі. Ясна річ, що спустити псів СК на члена касти недоторканних Іванова, який у дзьобику носив хабарі нагору, міг лише сам вождь. Тому тут пахне крайньою формою загострення внутрішньокланової війни в Росії, що вказує на зниження ролі путінського арбітражу.

Поки Шойгу та Путін грають у мовчанку навколо ситуації з арештом розпорядника фінансових потоків усіх будівництв МО РФ, кремлівські вежі розігрують комбінації для просування своєї людини на місце Шойгу. Ключове у поточному моменті полягає в тому, як відбуватиметься подальше падіння команди Шойгу та які кроки для утримання влади робитимуть покровителі тувинця, на кшталт олігарха Тимченка. До речі, останній через санкції Заходу на російську нафту приносить дедалі менше данини Путіну, а тому давно у чорному списку.

Зрозуміло, що зовсім не ситуація на фронті, де м'ясними штурмами та терористичними методами підручні Шойгу агресивно навалилися на українців. Путіну начхати скільки його холопів подохне – його дратує зовсім інше. Справа Іванова запущена для того, щоби збити Шойгу, який після ліквідації ГРУ його головного ворога Прігожина збільшив свою вагу і міг брати участь у підготовці військового перевороту для повалення Путіна. У ФСБ добре знають механіку та ранні ознаки назрівання змов, а тому порадили Путіну йти ва-банк, ліквідуючи фінансову базу змовників.

Заступник МО РФ Іванов лише пішак, розмінна монета у великій партії, яка має обнулити Шойгу. Розкрився цілий букет моментів гнилої натури тувинського воєначальника. По-перше, він за особисту відданість просував Іванова по службі та дав звання генерала армії звичайному комерсанту, породивши демотивацію серед кадрових військових. По-друге, Іванов був символом налагодження зв'язків зі Заходом, разом зі своєю дружиною любив гламурно потусити на Лазуровому березі Франції і взагалі входив до «партії миру». По-третє, підготовка усунення Шойгу – величезний удар по позиціях китайців у РФ, схоже, Путін усвідомив ризики зростання китайської загрози та вирішив мінімізувати масштаб впливу Пекіна.

Серед російського генералітету зараз паніка. Страх паралізує їхнє бажання воювати, особливо після американських рішень збільшити військову допомогу Україні. Діяльність Бастрикіна з метою виявити все порочне корупційне коло в міноборони стала дамокловим мечем, бо ніхто не знає, хто завтра опиниться на лаві підсудних, оскільки святих серед носіїв генеральських погонів немає.

Не додають оптимізму чутки про можливе призначення на посаду міністра оборони голови Чечні Кадирова, який уже відправив свій десант у військове відомство готувати ґрунт для ймовірного заходу піхотинця до уряду. Настають великі та болючі зрушення, які проте не викоренять смертельно хвору систему путінізму.

ТГ-канал "Сито Сократа"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: