Росія відповідальна за злочин в Оленівці – ISW

НОВИНИ 02.08.2022 Коментарі 0

Російські війська відповідальні за вбивство 53-ох українських військовополонених під час вибуху в підконтрольній росії в'язниці в Оленівці Донецької області 28 липня.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на видання Politico. Останньому двоє американських чиновників анонімно підтвердили 1 серпня, що на території в’язниці не знайдено слідів наданих США для України мобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

У кремлі стверджують, що Україна використовувала високоточні ракети HIMARS для знищення українських військовополонених.

«Супутникові й інші зображення з місця показують, що атака пошкодила лише одну будівлю, не зруйнувала стіни цієї будівлі та не залишила воронки від снарядів поблизу, що дуже переконливо свідчить про те, що руйнування в’язниці було результатом або високоточного удару, або закладеного всередині запалювального чи вибухового пристрою. Один американський чиновник сказав Politico, що «докази засвідчили, що атаку не здійснив Київ». Якби Україна використала щось інше, ніж HIMARS, для нанесення удару, атака майже напевно залишила би супутні пошкодження навколо об’єкта, включаючи кратери й інші пошкоджені будівлі. Враховуючи оцінку США про те, що HIMARS не використовувалися в атаці, ISW вважає, що Росія несе відповідальність за цей напад на українських військовополонених у порушення Женевських конвенцій», - йдеться на сайті ISW.

Перед цим генеральний прокурор України Андрій Костін заявив в ефірі національних «Єдиних новин», що росія використала для злочину в колонії термобаричну зброю, згідно з попередніми висновками міжнародних експертів.

Нагадаємо, внаслідок вибуху загинуло понад 50 українських військовополонених.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: