Росія проводить «спеціальні інформаційні операції» у західних медіа

АНАЛІТИКА 16.12.2022 Коментарі 0

Кремль не полишає спроб інформаційно впливати на західні (і не тільки) суспільства. Останнім часом впливові мас-медіа західних країн опублікували низку матеріалів з метою залякати західні суспільства і змінити політику країн через формування потрібної путінському режиму громадської думки.

За допомогою такої пропагандистської політики у кремлі сподіваються на послаблення підтримки України.

Свого часу видання American Purpose опублікувало статтю заступника міністра координатора спеціальних служб й уповноваженого уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслава Жарина. У ній польський урядовець детально розповів, що представляє собою пропагандистська російська машина та навів випадки прикладного використання кремлем способів брехні, маніпуляції та дезінформації. Адже Польща надає суттєву підтримку Україні, тому зазнає постійних інформаційних атак з боку росії.

«Пропаганда й інформація є ключовими елементами російської військової доктрини. Росія сприймає інформаційне середовище як простір, у якому зіштовхуються цивілізації, в тому числі протистояння між західним світом і «русскім миром». Росія вважає, що інформацію можна мілітаризувати як наступальну, так і оборонну зброю. Таким чином, інформаційна війна, за російською ідеологією, має вестися комплексно та може використовуватися як автономно, так і в складі військових дій, поєднуючи військові та невійськові методи. Ця концепція згадується в деяких із найважливіших російських стратегічних документів і постійно розвивається. Вирішальна роль інформації в державній безпеці та її застосування в сучасних конфліктах активно обговорюється у військовій доктрині Російської Федерації, стратегії національної безпеки та доктрині інформаційної безпеки. Такі документи надають поглиблений погляд на дії гібридного, асиметричного й інформаційного характеру, при цьому інформаційна безпека є пріоритетом як у внутрішній, так і міжнародній політиці», - написав Станіслав Жарин.

Останнім часом у західних медіа з’явилася низка публікацій, що свідчить про чергову інформаційну операцію кремля. Про частину з них написав телеграм-канал «Орестократія».

The Washington Post опублікував статтю своєї московської журналістки франчески ебель про майбутнє визволення Криму Збройними Силами України. Авторка вважає такі кроки з боку Києва «небезпечними» та натякає, що Україна з цією ідеєю заважає Заходу домовитися з росією: У своєму тексті ебель лякає західну аудиторію ядерною війною та підкріплює залякування цитатами алкозалежного путінського підгавкувача мєдвєдєва. Компанію останньому склали російський «експерт» і декілька проросійських політиків Заходу.

Портал 19fortyfive.com, що пише про воєнну тематику, опублікував статтю брайана кларка про те, що Америці невигідна перемога України. Тут теж як аргумент згадано про ядерну війну. Відтак автор радить американській владі переглянути політику підтримки Києва. З’ясувалося, що автор блога працює у Бюро перепису населення і не має ніякого стосунку до воєнної аналітики. Раніше публікував свої дописи у відверто проросійських виданнях The National Interest та The American Conservative.

Тhe Telegraph подав хвалебний текст свого російського журналіста джеймза кілнера про генерала суровікіна. Автор «оспівує чергового путінського ката: Суровікін стабілізував фронт, ламає бойовий дух українців ракетними ударами і готує армію до наступу».

Серед коментаторів згадали «експертку» RAND дару массікот – постійну упродовж останніх років улюбленицю рашистських пропагандистських медіа. За її словами, суровікін - «найкомпетентніший командир». Перед цим путінську армію називала чи не найсильнішою у світі.

«Це не перша подібна кампанія федерастів, вони вже жахали Європу відсутністю газу та холодними квартирами, а також – голодними бунтами. І все це західні медіа проковтували та публікували. Треба буде – після перемоги – нагадати західним журналістам про високі медійні стандарти, а то якось геть зовсім очманіли від газпромівської уваги», - завершує публікацію автор «Орестократії».

Російська машина пропаганди, звісно, проникає в уми західних суспільств не лише за допомогою ось таких методів. Щодня тисячі ботів залишають десятки тисяч потрібних кремлівській пропаганді коментарів під актуальними публікаціями, сотні куплених (завербованих) політиків, експертів і блогерів переповідають і переписують своїми словами тези з методичок російської пропаганди. З огляду на це урядам західних країн, попри закриті основні раша-канали, не можна розслаблятися і приділити увагу сортуванню російського інформаційного сміття.

Ілюстрація gov.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: