Російські спецслужби в Європі створюють нові резидентурні мережі

ПЕРЕКЛАДИ 15.11.2019 Коментарі 0

«Останнім часом російські спецслужби активізувалися в напрямку створення нових резидентурних мереж у Європі» - так прокоментував незалежний експерт Гоча Гварамія інформацію про створення «Клубу германо-осетинської дружби», яке відбулось 11 листопада у Берліні.


Згідно з офіційною інформацією, представники окупаційного режиму Цхінвальського регіону прибули до Німеччини на запрошення депутата регіонального парламенту Берліна Гуннара Ліндермана, який так само є одним з лідером опозиційної партії АДН (Альтернатива для Німеччини). Разом з Ліндерманом представників окупаційного режиму зустрічали його колеги і соратники Франк Шеермессер, Хеннінг Зоз і Ріхард Гретцінгер.

Як заявив Гварамія, той факт, що Росія дешевими методами намагається надати окупованим нею ж територіям Грузії - Абхазії і Цхінвалському регіону - хоч якийсь міжнародний статус, не є новиною.

«Інтерес викликають особистості, які беруть участь в цьому маскараді - заявив Гварамія. Всі четверо - Ліндерман, Шеермессер, Зоз і Гретцінгер - це люди, які в порушення міжнародних прав не раз відвідували окуповані Росією території як Грузії, так і України. Більш того, брали участі в якості т.зв. міжнародних спостерігачів на різних виборах, що проводяться на цих територіях. Вони не раз заявляли про легітимність визнання Абхазії і Цхінвальського регіону ... неодноразово наголошували в своїх заявах про підтримку ДНР і ЛНР, а також окупацію Криму. З огляду на такий збіг обставин, не важко здогадатися звідки вітер дме».

Як заявив експерт, ще цікавіша діяльність цієї партії, яка була створена лише в 2013 році. «АДН, яка була створена в 2013 році і на перших її виборах в Бундестаг, набравши менше 3%, не отримала жодного місця, на наступних федеральних виборах 24 вересня 2017 року набрала 12,6% і отримала 94 місця в Бундестазі. Такий «стрибок» за 4 роки не відбувається без істотної фінансової допомоги» - заявив Гварамія.

За словами експерта інтерес викликає також ідеологія партії. «За поширеними повідомленнями, АНД описують як німецьку націоналістичну, правопопулістську і євроскептичну організацію. За тими же повідомленнями, партія має расистські, ісламофобні, антисемітські та ксенофобні тенденції, пов'язані з ультраправими рухами, такими як неонацизм і ідентарізм [біло-націоналістичний рух. Підтримує ідеї культурного расизму, ксенофобії, створення держав тільки для білих – ред]. Саме поширення і підтримка таких ідеологій, на основі яких створюються різного роду політичні партії, релігійні фундаментальні організації, терористичні організації, є сферою діяльності російських спецслужб» - наголосив грузинський експерт.

Повертаючись до питання створення «Клубу германо-осетинської дружби» експерт заявляє про загрози з боку російських спецслужб.

«Можна з упевненістю сказати, що з одного боку російські спецслужби, у вигляді Клубу, створюють чергову резидентурну мережу, через яку будуть надходити чергові директиви. З іншого боку, по цьому же ланцюжку розвиватимуть цю мережу в інших країнах Європи» - прокоментував Гварамія.

Оригінал матеріалу apsny.ge
переклад ІА «Західний інформаційний фронт»

ілюстративне фото AP Photo / Markus Schreiber

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: