Російські солдати мають наказ розстрілювати цивільних українців

РОЗСЛІДУВАННЯ 03.08.2022 Коментарі 0

Російський солдат, який потрапив у полон Збройних Сил України, підтвердив, що в його загарбницькій армії наказують стріляти по цивільних.

Тотальне знищення сіл і міст, розстріл мирного населення, катування, ґвалтування і терор входять у стратегію російської армії. Йдеться не про поодинокі випадки самоуправства, а цілеспрямовану та послідовну політику російських головорізів.

Про це пише телеграм «Можем обьяснить» із посиланням на медіаресурс «Верстка». Журналістка останнього провела розслідування випадку, коли росіяни вбили та поранили своїх же солдатів, які ховалися разом із двома українками від обстрілів.

Цей випадок стався у перший день широкомасштабного наступу росіян. 29-річна харків'янка Кароліна Перліфон 24 лютого з мамою виїхали зі свого будинку у заміському селищі, щоби зняти гроші та запастися продуктами. Коли поверталися, російські військові уже перекрили дорогу назад і почали обстрілювати машину з українками. Кароліна звернула у глухий кут і вискочила з мамою з авто. До них підбігли двоє російських військових і сказали разом із ними сховатися за бетонними блоками неподалік. Незабаром по укриттю відкрили вогонь… інші російські солдати. Хоча їм з укриття кричали не стріляти по своїх.

Маму Кароліни спочатку поранили, потім убили. Загинув і один з росіян. Інший зазнав поранень і згодом опинився в українському полоні.

Полонений росіянин підтвердив, що стрілянина по цивільних була централізованим наказом командування: «хвилин через двадцять полковник зауважив, що ми цивільних рятуємо, і він наказав стріляти по нас із лейтенантом і по них», - пише «Верстка».

Кароліна розповіла про цей випадок у соцмережі та зазнала звинувачень з боку росіян. Мовляв, вона не розуміється у формі, тож усе наплутала. Історію перекрутили на свій лад і російські пропагандистські ресурси.

Із загиблого росіянина спочатку хотіли зліпити героя, що врятував українок, а про Кароліну писали, як про жінку, що не змогла відрізнити форму російських солдатушек від українських воїнів.

Проте, у підсумку, загиблого росіянина у званні гвардії лейтенанта скромно поховали аж 18 червня на сільському кладовищі неподалік кордону з Білоруссю у Смоленській області рф.

Як зазначає телеграм-канал «МО», якщо стежити за діями російського командування з початку війни, то терор російської армії щодо мирного населення не є відкриттям. Це було і в Бучі, і в Маріуполі, і в Оленівці. Як писав Юрій Бутусов у квітні, за наказом свого командування російські солдати обстрілювали машини біля села Мала Рогань. «Солдати окопалися на висоті та розстріляли під собою внизу 30 машин. Вони там пили та їли, машини так і стояли із трупами всередині», - писав український журналіст.

«Випадок з обстрілами тезу про плановий терор російської армії підтверджує ще яскравіше – якщо вбивство мирних жителів можна списати на особисте божевілля садистів, що дорвалися до гвинтівки, то уявити, що солдати із власної забаганки витрачають боєприпаси на обстріл 30 машин – абсолютно неможливо», - йдеться у тексті телеграм-каналу.

Буча, Маріуполь, Ягідне, Оленівка, відео із кастрацією українського солдата та свідчення російського полоненого – це не окремі випадки військових злочинів, а послідовна стратегія. Відповідно до цієї стратегії, солдат, який узявся захищати мирних жителів, – зрадник, який заслуговує на смерть так само, як і ті, кого він узявся врятувати.

Це військовий терор, і що менше контролю має путін над ситуацією, то жорсткішим цей терор буде.

Нагадаємо, ЗІФ публікував статтю The Insider, у якій психіатр Джеймз Феллон заглянув у мозок путіна та назвав останнього психопатом із ознаками садиста.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: