Російські пропагандисти відповідатимуть за кожну краплю української крові

РОЗСЛІДУВАННЯ 15.07.2022 Коментарі 0

Брехливі спроби деяких російських пропагандистів учора «відбілитися» від крові загиблих у Вінниці українців викликали огиду та ненависть. Сьогодні рашисти придумали «офіційну версію».

Їхнє міноборони заявило про удар «високоточними ракетами морського базування «калібр» по будівлі гарнізонного Будинку офіцерів у Вінниці і знищення «учасників наради командування українських ВПС із представниками іноземних постачальників озброєнь».

Росіяни, звісно, у своїй більшості повірять цій маячні. І їх не переконають жодні факти про те, що у Будинку офіцерів увечері мав відбутися концерт співачки Роксолани – у цьому приміщенні чи не найбільший у Вінниці зал для глядачів.

«Частина нашої команди перебувала в центрі міста, всі вони поранені. Женя загинув. Андрій у важкому стані продовжує боротися за життя в операційній», - написала артистка на своїй сторінці у FB.

За її словами, росіяни забрали життя 25-річного звукорежисера Жені Коваленка – чуйного, веселого та щирого хлопця.

Під удар «калібрів» міг потрапити й інший артист – Олег Скрипка теж мав брати участь у концерті. Його долю врятували якихось 10 хвилин.

«Сьогодні мав відбутися наш концерт на підтримку України в місті Вінниця. Ми мали намір відвідати військових, як це відбувається в кожному місті, в яке ми приїжджаємо з благодійними концертами. Ми мали зустріч із організаторами заходу в місці попадання ракети, нас врятувало 10 хвилин часу… Поки ворог бреше про ліквідацію ще однієї воєнної бази, ми бачимо на власні очі реальність їх «рятівної спецоперації» - 20 загиблих і 90 поранених», - написав учора артист у FB.

Насправді жертв більше. Станом на полудень 15 липня, за інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, загинули 23 особи (з них 3 дитини, 1 особа померла в лікарні), 80 осіб госпіталізовано (з них 3 дитини) із травмами різного ступеня важкості. До медиків по допомогу звернулося 197 людей – 117 із них скерували на амбулаторне лікування. За інформацією Національної поліції, перевіряють місцеперебування одинадцятьох людей. Із 23-ох загиблих вдалося ідентифікувати 19.

Серед загиблих – 4-річна Ліза, єдина дитина у сім'ї. Її мамі відірвало ногу, жінка у реанімації. Відео своєї дівчинки мама виклала за годину до російського теракту.

Учора ракетний обстріл Вінниці російські мас-медіа цілковито зігнорували. Мабуть, згадувати про терористичний акт чорноморського флоту російської федерації було не комільфо.  

«Найбільші газети, зокрема РБК, «Коммерсант» і «Ведомости», та центральне ТБ «не зауважили» обстріл Вінниці. Першим сюжетом, що відкрив програму «Время», став обстріл Донецька. Більшість західних ЗМІ помістили обстріл Вінниці на перші шпальти газет і сайтів», - звертає увагу на особливості роботи путінської пропагандистської машини телеграм-канал «МО».

Натомість російський телеграм-канал «кремлевская прачка» із понад 234 тисячами підписників удався до маніпуляцій, брехні і звинувачень на адресу… українців. Мовляв, влада проштовхує «доктрину війни до останнього українця, свідомо розміщує військові контингенти, склади боєприпасів і ракетно-артилерійські системи в густонаселеній житловій забудові з метою свідомого збільшення жертв серед мирного населення при провокуванні російських ударів у відповідь на нескінченні обстріли цивільної інфраструктури на території лднр і росії».

Щоправда, пропагандисти визнають «пошкодження цивільної інфраструктури та загибель мирних українців». І тут же пояснюють цю трагедію «низкою обставин».

До останніх рашистські брехуни зараховують перебування українських сил протиповітряної оборони в межах міста та розміщення складів боєприпасів у межах міста. Іншу інформаційну дичину з цієї російської конторки і переповідати немає змісту, бо зводиться вона до тези, що українська армія під час відступу знищує свої ж населені пункти…

Ефект від програмування сірої речовини путінською пропмашиною жахливий: росіяни втратили такі поняття як свідомість, совість, співчуття і перетворилися на людиноподібних істот. Бо як інакше пояснити те, що пишуть у пабліках ці тварини.

Цікавий факт: від початку повномасштабної війни російська армія у 60 разів частіше обстрілювала цивільні об'єкти, ніж військові – понад 17 тисяч цивільних будівель і трохи більше 300 військових. Такі цифри в телеефірі озвучив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

І ніби на підтвердження його слів у п’ятницю, 15 липня, рашисти двічі вдарили по навчальних закладах – на Дніпропетровщині та в Миколаєві.

Зранку руйнувань зазнали два вищих навчальних заклади: – педагогічний і кораблебудівний. 

«Усього було два університети по кораблебудуванню на пострадянському просторі. Це наш – миколаївський, і санкт-петербурзький. Мені цікаво, вони заблокували нам порти, море. Зараз знищують порти, знищують кораблебудівний університет – єдиний, який є у принципі. Як би відреагували вони, якби по пітерському університету прилетіло зараз 5 ракет?» - відреагував у своєму телеграм-каналі голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

«Агонізуюча ₚосія, як загнаний у кут скажений пацюк, що готовий шматувати усе живе. Внаслідок ранкового ракетного обстрілу у місті пошкоджено два навчальні заклади, сталося часткове руйнування будівель та виникнула пожежа двох автомобілів. Вогнеборці загасили пожежу на загальній площі 100 кв. м.», - повідомили рятувальники.

Удень російські варвари ударили ракетою «калібр» по загальноосвітній школі у селищі Просяна на Дніпропетровщині.

«Страшні руйнування звичайної школи – закладу, в якому навчалися місцеві діти та виховувалась гідна молодь. Укотре росія показує всьому світу, що здатна воювати тільки з закладами цивільної інфраструктури та забирати у дітей можливість отримувати гідну освіту», - йдеться у повідомленні ДСНС у FB.

Українцям у цій війні на знищення не залишається нічого іншого, як перемогти. Не піддаватися паніці, зберігати холодну голову, фільтрувати російські інформаційні вкиди, що провокують зневіру і сварки, згуртуватися і допомагати Збройним Силам України.

Рашистам, скільки би ракет вони не випустили по українських містах і селах, які би пропагандистські прийоми не використовували довіку не вдасться «відбілитися» від крові українців. А відповісти доведеться за кожну краплину – як безпосереднім виконавцям злочинів так і путінським глашатаям. Останнім варто не забувати, як закінчив своє життя головний редактор газети «Штурмовик» та ідеолог расизму Юліус Штрейхер. Згідно з вироком Нюрнберзького трибуналу, за антисемітську пропаганду та заклики до геноциду його повішали, тіло спалили а попіл таємно розвіяли.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: