Як відрізнити білоруса від «лукашиста»

ОКРЕМА ДУМКА 16.07.2022 Коментарі 0

Шановні представники медіа, активісти, публічні особи і просто українці! Важливе звернення саме до вас!

Уже давно настав час розрізняти в очах українців і всього світу «білорусів» і «лукашистів». Так само, як це стали робити з ічкерійцями та кадирівцями.

Це важливо для білорусів, передовсім для тих, хто захищає Україну від російської агресії зі зброєю в руках, і тих, хто волонтерить та всіляко підтримує Україну.

Пояснюю, кого варто називати «лукашистами».

До «лукашистів» належать прихильники й активні учасники політики, яку проводить О.Г. Лукашенко із 1996 року, що спричинила встановлення в Білорусі політичної системи, яка є різновидом тоталітарного політичного режиму – лукашизму.

Ця політика ґрунтується на засадах вождизму, посиленні репресивних функцій держави, придушенні громадянської ініціативи у всіх сферах життєдіяльності суспільства, з розмитою ідеологією, основа якої – ностальгія за радянським минулим.

Окрім того, характерними ознаками лукашизму сьогодні є співучасть у військовій агресії РФ проти України і співучасть в окупації території Білорусі Росією.

Довідково: Нарівні з лукашизмом до тоталітарних політичних режимів належать: фашизм, нацизм, сталінізм, а також режим у КНДР.

Серед «лукашистів»: державні та політичні діячі, які обіймають зараз високі посади в держструктурах, а також господарських і суспільних структурах, що контролює держава; пропагандисти; громадяни, які активно підтримують лукашизм і військову агресію Росії й об'єднання з нею, часто називаються «ябатьками».

Ще раз закликаю всіх, хто висвітлює сьогоднішні події, розрізняти та використовувати правильні терміни для кращого розуміння!

Слава Україні! Жыве Беларусь!

Олексій Францкевич, представник Форуму демократичних сил Білорусі в Україні, керівник Білоруського кризового центру (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: