У Вінниці кількість жертв російських терористів суттєво зросла

НОВИНИ 14.07.2022 Коментарі 0

Станом на 14:00 на спеціалізовану лінію поліція отримала 15 повідомлень про безвісти зниклих громадян, які перебували в районі потрапляння ворожих ракет у Вінниці. За інформацією телеграм-каналу Національної поліції України, станом на час написання інформації вони на зв'язок не виходили.

«На жаль, кількість загиблих зросла до 20 (двадцятьох!). Троє з них – це діти. На місці події продовжують працювати понад 400 поліцейських. 12 слідчо-оперативних груп Національної поліції України та Служби безпеки документують черговий злочин російської армії проти українського народу. Цинічний, жорстокий та підступний злочин, який не може мати жодного виправдання. Вічна пам’ять загиблим...» - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, 14 липня, о 10:50 3 крилатих ракети впали у центральній частині Вінниці. За інформацією командування Повітряних сил України, залп здійснено з підводного човна в акваторії Чорного моря. Випущено 5 ракет. 2 ракети силам української протиповітряної оборони вдалося збити.

Російські пропагандисти злочин путінського режиму звикло прикривають дезіформацією і брехливими вкидами.

Так, брехлива горлянка російського телебачення Марґаріта Сімоньян на своєму телеграм-каналі написала маніпулятивне повідомлення. «Запитала у мо (російське міноборони, - ЗІФ), куди вдарили у Вінниці. Відповідь: «У Будинок офіцерів, там був тимчасовий пункт розміщення нациків. І фото надіслали. Публікую як надіслано».

На підтвердження своїх слів чорнорота Сімоньян виклала фото з обведеними червоним кольором військових, які допомагали на вулиці потерпілим цивільним вінничанам. Цим, мабуть, пропагандистка хотіла сказати, що удар завдано по військовому об’єкту.

Одна з ракет справді влучила в Будинок офіцерів, який не виконував функції для розміщення військового командування. Його основне призначення – проведення концертів. А наявність людей на фото у військовій формі не означає, що удару завдано по військовому об’єкту.

Заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк, який був вінничанином, спростовує маніпуляції російських пропагандистів на своїй сторінці у FB.

«Це – Замостя. Мій район. 100 м від будинку. Де я виріс. Військових об’єктів поруч немає. 0. Зеро. Будинок офіцерів, колишній, на першому фото – уже давнооооооо не військовий. Танці, хор, ше якісь студії.  Будинок Побуту «Ювійлейний» - навіть не готель, а місце скупчення дрібного бізнесу. На куті – приватний медичний центр, попали чітко в нього. Там КТ, МРТ і, що найгірше, люди. Мирні люди, яких на тій площі завжди багато. Не пробачимо», - написав Власюк.

Цікавий момент, невдовзі після атаки по Вінниці рашисти обстріляли автовокзал у центрі Донецька. У соцмережах повідомляють про жертви. Основна та логічна версія напрошується сама собою – російські терористи б’ють по своїх, щоби відволікти увагу від злочину російської армії та змістити фокусу уваги від Вінниці на Донбас. У всьому звинуватять, звичайно, Україну, аби хоч трохи змістити фокус від Вінниці - звичайна тактика терористів.

Директор Інституту світової політики Євген Магда на своїй сторінці у FB закликав відписатися від низки телеграм-каналів, які поширюють фейки.

«Огиднішими за росмедіа у ситуації з ракетним ударом по центру Вінниці є лише анонімні тг-канали «Легитимный», «Сплетница», «Картель», які начебто «розповідають правду». За методичками російських спецслужб. Відписуйтеся від цього лайна!» - переконаний експерт.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: