Російська пропаганда видає терористичні атаки окупантів за удари ЗСУ

НОВИНИ 26.12.2022 Коментарі 0

Черговий терористичний акт російських окупаційних військ по центральній частині Херсона у суботу вранці, 24 грудня, кремлівська пропаганда намагалася видати за обстріл ЗСУ із систем залпового вогню HIMARS.

Унаслідок вранішньої атаки російської терористичної армії загинуло щонайменше 10 людей, повідомляє «Суспільне». Поранень зазнали приблизно сім десятків мирних мешканців. Згоріло 6 автомобілів, пошкоджень зазнали цивільні будівлі.

Як зазначає у своєму ТГ-каналі військовий експерт Олександр Коваленко, це був найкривавіший обстріл, а російська пропаганда, щойно стало відомо про численні жертви, спробувала викрутитися і перекласти провину на Збройні Сили України.

За його словами, сліди розкиду від реактивних-снарядів чітко вказують на приліт з південно-східного напрямку – тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини.

«Російська пропаганда з кожним разом пробиває як дно своєї бездарності, так і огидності. Але за кожен із цих злочинів запитають не лише з тих, хто його вчинив, а й із тих, хто їх виправдовував. Запам'ятайте, клавіатурні мавпочки, – прийдуть по кожну з вас», - написав Коваленко.

Цікаво, що російські майданчики для надання своїй брехні правдоподібності використали фото з дробинками на долоні руки на фоні піску за 2017 рік.

Російська пропаганда не вперше використовує прийом зі звинувачення ЗСУ в обстрілах цивільної інфраструктури. Під час нещодавньої зустрічі у кремлі так званого т.в.о. глави днр дєніса пушиліна з диктатором путіним на камеру розіграли спектакль про обстріли окупованого Донецька. Наголос робили на руйнуванні лікарні та небажанні України та колективного Заходу іти на перемовини.

В ефірі телеканалу FREEДОМ представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що українські сили оборони не ведуть вогонь і не обирають собі як цілі житлові квартали й об’єкти цивільної інфраструктури.  —

За його словами, армія рф програє на полі бою і використовує брудні інструменти: терористичні атаки по об’єктах інфраструктури, провокації та операції під умовно українським прапором проти мирного населення тимчасово окупованих територій.

«Є інформація про те, що підрозділи російської армії отримали вказівки збирати уламки боєприпасів іноземного, тобто не радянського, західного зразка. Йдеться про 155-ий калібр, про всі боєприпаси, які можуть показувати «причетність» України до обстрілів Донецька. Ці залишки боєприпасів звозять сьогодні цілеспрямовано до Донецька. І далі ми бачимо постановочні фільми та сюжети», - прокоментував Андрій Юсов обстріли тимчасово окупованого Донецька.

На його думку, мета таких терористичних провокацій російських окупаційних військ – підірвати довіру до України передовсім з боку міжнародних партнерів для припинення підтримки офіційного Києва.

Доповнимо, що удари російської армії по цивільних об’єктах в окупованих містах сходу та півдня України кремлівські пропагандисти використовують для формування у місцевого населення негативних настроїв проти ЗСУ й української влади.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: