Російська криза із «гарматним м’ясом»: пропаганда+гроші стають малоефективними

АНАЛІТИКА 27.07.2022 Коментарі 0

Збройні Сили України за 5 місяців повномасштабної війни перемололи на фарш стільки російського м’яса, що кремль відчуває гостру нестачу «експортної сировини». Путінський режим кинув усі свої пропагандистські ресурси на підняття ура-патріотизму. Z-символіку причіпляють усюди, де тільки можна: дитсадки, школи, вищі навчальні заклади, транспорт, білборди… Словом, обсяги пропагандистського zомбування вийшли, здається, на максимальну потужність.  

Проте чим довше тривають бойові дії в Україні, чим більше невдач зазнає російська армія, чим більше трупів і калік повертається в російську федерацію, тим менше охочих в останній відправитися в останню подорож «на Украіну».

Путінському режиму доводиться щоразу вдаватися до нових способів поповнення запасів «гарматного м’яса». Одним із них є створення армії ботів, які окупували молодіжну соцмережу ТікТок. Адже саме там є шанс спіймати за допомогою «патріотичних» відео і коментарів потенційних новобранців рашистської армії.

«Незважаючи на всі обмеження і блокування, у червні, за підрахунками кореспондента The Bell, у TikTok з'явилося понад 100 тисяч відео з популярними хештегами. Один тільки тег #zанаших із початку війни використаний 220 мільйонів разів, тег #zамір – понад 245 мільйонів разів, тег #zаросію – 185 мільйонів разів. Найчастіше під відео використовують набір усіх цих хештегів одночасно. Відео транслюють ті самі ідеї: «Мені не соромно, що я росіянин», «Бог з російськими», «Україна в підпорядкуванні у США», «українці зустрічають російських солдатів як визволителів» і так далі (усі відео за посиланнями мають понад 1 млн переглядів)», - пише TheBell.

Ботоферми, яких кремль створює та фінансує, іноді просто неякісно виконують свою роботу. Зрештою, як і більшість усього, що створене на росії.

Показовим є приклад, що став популярним завдяки сочинському пабліку. Він пов’язаний із загибеллю в Україні російської жінки, яка воювала у складі армії рф. Боти чомусь не звернули увагу на стать одного із приблизно 40 тисяч російських трупів, що появилися в Україні після 24.02.22.

Тож під повідомленням про смерть росіянки в «болотяному камуфляжі» коментатори почали писати патріотичну підтримку і співчуття «мальчіку» та «русскому синку».

Окрім пропагандистських способів, кремль уже вдається до рекрутингу новобранців на сусідніх територіях. Так, у Киргизстані місцевих намагаються завербувати за хитрою схемою. Подають оголошення про прийом на роботу в охоронну фірму за 100 тисяч зарплати, а коли хтось телефонує, йому повідомляють, що вакансії вже нема. Натомість пропонують іншу – за 240 тисяч рублів повоювати мінімум 4 місяці. Бонусом іде отримання російського громадянства. Військової підготовки не вимагають, судимість значення не має. Від завербованого вимагають також видалити облікові записи в соцмережах і послуговуватися  кнопковим телефоном без камери.

Доукомплектацією на росії додумалися займатися навіть серед зеків. Зрештою, нічого дивного в цьому нема – в російську армію злочинців (убивць цивільних, жінок, дітей, ґвалтівників та злодіїв) чудово увіллється новий контингент із місць не надто віддалених.

Відбором зеків зайнявся не хто інший, а сам «путінський кухар» - колишній ресторатор євґєній пріґожин. Він особисто їздить по в'язницях і закликає поповнювати так звану приватну військову компанію Ваґнера.

Окрім обіцянки зняти судимість, зекам пропонують 100 тисяч рублів і компенсацію сім'ї 5 мільйонів рублів у випадку загибелі. Він також нагадав, що сам відсидів 10 років, і запевнив, що до колишніх в’язнів, які стали добровольцями, «ставитимуться з усією повагою».

За даними телеграм-каналів, «кухар путіна» відвідав дві колонії у Рязанській області, одна з них колонія суворого режиму для колишніх працівників судів та правоохоронних органів. У ній із 800 осіб заповнили анкети приблизно півтора сотні.

Пабліки, до слова, вже повідомили про щонайменше трьох убитих на фронті кримінальників із петербурзької колонії, яких завербувала ПВК Ваґнера.

Іще двоє поранених зеків перебувають у лікарні окупованого Луганська. У медичних документах зазначені лише їхні псевдоніми. Зважаючи на це, сім'ям загиблих путінський режим компенсації від імені російської держави не дасть.

Вищевикладені факти підтверджують і польські спецслужби.

«Подальша інформація свідчить про те, що росіяни вербують додаткові війська для участі у війні проти України. Кремль змушує ув'язнених і людей у Росії незаконно шляхом шантажу або обіцянок аболіції воювати проти України. Дедалі частіше вона також посилає на війну представників етнічних меншин, усвідомлюючи, що більша участь етнічних росіян у війні може призвести до соціальної напруги в Росії», - йдеться на урядовому сайті Республіки Польща.

Польські спецслужби також констатують, що діяльність кремля зосереджена не лише на військових атаках – росія продовжує використовувати методи гібридної війни проти України та Заходу.

«У рамках своїх дій проти України Росія здійснює кібератаки, терор проти мирного населення, а також дії, спрямовані на погіршення економічного становища України, в тому числі дії, що руйнують аграрний сектор економіки. Привид голоду Росія використовує для подальшого тиску на Захід. Серед цілей Кремля також припинити залучення країн НАТО на користь України та «нормалізувати» співпрацю між Росією та Заходом відповідно до принципів Кремля. У Кремлі розраховують на повернення до економічної співпраці та зняття санкцій, введених Заходом», - сказано в повідомленні польських спецслужб.

Нагадаємо, ЗІФ писав про те, що путін винищує окуповані російською імперією народи – на війну в Україні його режим залучає призовників із так званих глибинок. Найбільше загинуло в Україні представників Дагестану та Бурятії. Основні мегаполіси – Санкт-Петербург і Москву – намагаються оминати. Масова загибель росіян із цих міст може спровокувати масові протести та бунти.

З огляду на вибірковий підхід путінського режиму окуповані народи російської федерації готуються здобувати незалежність. Відповідну Декларацію про це днями прийняли у Празі під час Форуму вільних народів Росії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: