Rheinmetall не будуватиме танковий завод в Україні, - свіжий рашафейк

РОЗСЛІДУВАННЯ 20.10.2023 Коментарі 0

Рашистські інфопомийки і ТГ-канали розганяють «новину», ніби через російські атаки по промислових об’єктах в Україні німецький концерн Rheinmetall скасував плани з будівництва танкового заводу.

Русопропаганда посилається на агенцію Reuters, яка повідомила, що завод займатиметься тільки сервісним обслуговуванням уже поставлених із Німеччини бойових машин, а виробляти бронетехніку не буде.

Звісно, що рашапропагандисти вдалися до своїх улюблених маніпуляцій: вони додали скріншот із заголовком матеріалу від 28 вересня.

У матеріалі агенції справді зазначено, що концерн займатиметься лише технічним обслуговуванням військових транспортних засобів. При цьому на сайті підприємства того ж дня повідомили, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини (Bundeskartellamt) дало дозвіл на створення спільного оборонного підприємства.

«Спільне підприємство базуватиметься в Києві та займатиметься сервісом і технічним обслуговуванням, а також складанням, виробництвом і розробкою військових транспортних засобів», - зазначили на сайті Rheinmetall. На початковому етапі підприємство працюватиме лише в Україні.

У концерні також додали, що спершу співпраця буде зосереджена на технічному обслуговуванні та ремонті транспортних засобів, а потім спільному виробництві техніки.

«У перспективі співпраця між Rheinmetall і «Укроборонпромом» також може включати спільну розробку військових систем командами українських і німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту Україною», - повідомили у німецькому оборонному концерні.

Згідно з угодою, укладеною в травні цього року, СП мало запрацювати з середини липня, однак терміни реалізації плану затягнулись. Так, на початку липня генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер повідомив, що відкриє завод з виробництва бронетехніки в Україні протягом наступних 3 місяців, а у середині серпня заявив, що танки почнуть ремонтувати до кінця місяця. Після цього інформація про роботу заводу не надходила аж до вересня.

Тобто про жодні скасовані будівництва чи угоди не йдеться. Рашапропагандисти спотворили контекст матеріалу та натякнули, що навіть країна-представник НАТО нібито побоюється Росії та згортає будь-які компанії на території України. Так автори намагаються розганяти тезу про російську «непереборну техніку», яка нібито спроможна всіх знищити. І як підтвердження цього наводять приклад про «скасування» будівництва.

До речі, як уже писав ЗІФ, Паппергер заявив, що не боїться рашистських атак, оскільки концерн має намір захистити завод, який збираються збудувати в Україні, системами протиповітряної оборони власного виробництва – у відповідь на погрози російських чиновників розбомбити його.

А ще раніше українські фактчекери спростовували фейк, нібито Компанія Baykar відмовилася будувати завод безпілотників в Україні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: