Режим лукашенка знищив чергове польське поховання

НОВИНИ 13.09.2022 Коментарі 0

Біля села Плебанішки під Гродно у Білорусі режим лукашенка знищив чергове місце поховання солдатів польської Армії Крайової.

За даними Союзу поляків, там було поховано партизанів, які загинули в бою з німецькими військами 24 вересня 1943 року. Хрест на місці їхньої загибелі встановили 1990-го року мешканці згаданого вище села, повідомляє телеграм-канал «Позірк».

Знищення польських поховань і пам'ятних місць у Білорусі розпочалося у червні. За даними Генерального консульства Республіки Польща у Гродно, станом на 13 липня знищено не менше дев'яти польських місць пам'яті, у тому числі чотири поховання та один пам'ятник.

Після цього польський інформаційний портал Znadniemna.pl наприкінці серпня повідомив термінову новину про «зрівнювання зі землею» цвинтаря бійців Армії Крайової у Сурконтах Гродненської області Білорусі.

У Польщі неабияк стурбовані цілеспрямованою політикою білоруського диктатора. Як повідомляв ЗІФ, у польському уряді звернули увагу на утиски поляків, які мешкають у Білорусі. А професор історії Казімєж Краєвський в ефірі Польського Радіо 24 (Polskie Radio 24.pl) назвав факти знищення поховань поляків у Білорусі «абсолютно нечуваним явищем» і «варварством», з яким сьогодні Польщі доводиться мати справу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: