Рашисти готові здати «лднр» в обмін на Крим? 

АНАЛІТИКА 13.09.2022 Коментарі 0

Росіянці почали обережно просувати чергову «схему» закінчення своєї т.зв. «спецоперації» – мовляв, віддати Україні «лднр» взамін закріплення Криму за рф. Пропозиція, відверто кажучи, не нова, і прихильників  вона має хіба що за порєбріком.

Російський політолог кіріл рогов, який виїхав з рф після початку повномасштабного вторгнення в Україну, вважає, що коли українці наполягають на поверненні Криму, то тим самим вони працюють і на мобілізацію росіянців за ліліпутіна і за продовження війни. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Мовляв, після чергової лекції до нього підійшла «дуже симпатична жінка з України», і спитала, що пан рогов думає про Крим – чий він? Але на це контрольне для російських лібералів питання політолог не відповів. Натомість поділився міркуваннями, завдяки чому ліліпутін повинен був би програти війну.

«Неважливо, що я думаю про приналежність Криму. Важливо ось що: якщо українське керівництво і суспільство хоче допомогти ліліпутіну в його зусиллях представити війну у свідомості російського обивателя як легітимну і справедливу, то так – треба побільше говорити про майбутнє повернення Криму в Україну. Але якщо ви хочете ослабити ліліпутіна та дати ерозії «примусового консенсусу» роз’їдати легітимність війни і легітимність ліліпутіна у свідомості обивателя, то робити це необов’язково», - написав рогов.

Він переконаний, що у випадку «обрання другого, пропагандистського паттерну («війна до повернення Криму!») ви працюєте не лише на патріотичну мобілізацію в Україні, але й на пропутінську мобілізацію в росії… Це сувора реальність політики».

Допис до вечора отримав понад 100 репостів та набрав більш як 1,2 тис. коментарів. А судячи з реакції коментаторів, частину їхніх зауважень та побажань автор ще й тихцем видалив.

Але загалом це йому не допомогло. Таку «популярність» пост рогова здобув через те, що його згадали у себе декілька відомих блогерів та політологів – як черговий приклад імперського мислення, яке присутнє навіть у найбільш поміркованих росіянців.

І у відповідь йому напхали по повній, від душі. Головні думки, які лейтмотивом були присутні у більшості коментаторів – це «хочемо, щоби ви (московити) нарешті нікого не вчили, що і як робити», «хочете, щоби ми сиділи тихо і навіть не намагались повернути втрачені території?», «за Крим росіянці масово воювати не підуть» і «нам до лямпи, що собі думають на росії, нам своє робить». А також, звісно, за традиційну імперську зверхність та «симпатичну українку».

На питанні Криму традиційно ламаються навіть найбільш демократичні з «хороших руських». І цей маркер продовжує працювати максимально чітко. Пан-товариш рогов навіть на численні питання фб-аудиторії в коментарях так і не спромігся дати відповідь про приналежність окупованого півострова. Як слушно зауважили в коментах, політолог завбачливо чекає, хто вийде переможцем, і тоді може прийняти його сторону.

Але навіть не це головне у згаданому дописі. Прикметно, що він лягає у генеральну лінію пропозиції, яку кількома каналами вчергове почали поширювати росіяни: мовляв, вони віддають нам території т.зв. «лднр», натомість Україна знімає свої претензії щодо Криму і залишає його росії. Схоже, таким чином вони планують фіналізувати на цьому етапі своє провалене вторгнення. Але, скоріш за все, повернутись за кілька років знову.

До речі, про подібний торг йшлося вже не раз. Зрозуміло, що на початку березня Володимир Зеленський обережно коментував ультиматуми москви: мовляв, ми готові на якісь компроміси щодо «лднр» та Криму. Адже тоді наступ московитів був у розпалі, й переговорні позиції України були доволі слабкими. Визнання Криму російським, можливо, призупинило б навалу рашистської армії, але навряд чи врятувало б від інвазії взагалі.

Зараз ситуація кардинально інша – тепер росіяни прагнуть збити темп деокупації України. Але результат, схоже, отримають той самий – ніхто з ними про це не домовляти меться. Втім, про офіційні переговори наразі й не йдеться.

Тож на горіхи отримують ті, хто погоджується вголос говорити, що не потрібно Кримом зайвий раз злити росіянського ведмедя.

«Російські ліберали дуже кумедні у своїх рефлексіях. Це реально смішно читати. Чому ми маємо боятися формулювати повернення Криму? Обурення «російського суспільства»? Це нас має налякати? Після Бучі, та й взагалі 24 лютого, нам глибоко насрати на будь-які реакції «російського суспільства». Крим ми повернемо. Севастополь буде демілітаризований і там нічого не нагадуватиме про «славу російської зброї». Все майно окупантів та їхніх посібників буде конфісковано. Російського духу там не буде від слова взагалі. Все викорчуємо нах», - написав на своїй ФБ-сторінці політолог Юрій Романенко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: