Рашистські тролі активно воюють проти західної допомоги Україні

НОВИНИ 09.04.2024 Коментарі 0

Росіянські політтехнологи та угруповання інтернет-тролів розгорнули кампанію з дискредитації України, щоб перешкодити ухваленню допомоги Києву. Це стало зрозуміло з документів розвідки ЄС, доступ до яких отримало американське видання The Washington Post.

Журналісти проаналізували більше сотні документів за період з травня 2022 року до серпня 2023 року, які стосуються внутрішнього листування залучених до кампанії з поширення дезінформації осіб. Як випливає з цих документів, кремль докладає значних зусиль у Франції та Німеччині, аби послабити підтримку Києва та дестабілізувати ситуацію в самій Україні.

Метадані документів вказують на те, що їх створили члени команди, яка працювала на Іллю Гамбашидзе, керівника московської піар-компанії Social Design Agency. У березні Сполучені Штати запровадили санкції проти Гамбашидзе за його участь в «іноземній кампанії зі зловмисного впливу» за вказівкою російської влади.

Журналісти навели і приклади завдань, які один із політтехнологів давав працівнику ботоферми. «Потрібно написати коментар,не більше 200 символів від імені жителя передмістя великого міста. Цей фіктивний американець не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України, а політика Байдена веде США до краху».

Інша тема, яку повинні були коментувати на замовлення — звинувачення української влади у крадіжці та перепродажу західної зброї. Також поширювалися тези про те, що «американці не готові пожертвувати своїм добробутом заради конфлікту в Україні», і що тісніші відносини рф з Китаєм — це нова загроза, створена політикою США.

Окрім того, боти розганяли інформацію про «зростання бідності, рекордну інфляцію, зупинку економічного зростання та ризик втрати роботи для білих американців». А в одній з публікацій пробували порівняти рівень кількості безхатьків в Америці і на росії. Мовляв, Сполучені Штати починають все більше нагадувати «країну третього світу».

«Мене охоплює гнів, коли черговий український пакет допомоги розподіляється по кишенях американських і українських чиновників. Важко зрозуміти такі жести «допомоги», коли власні безхатьки сидять під ногами перехожих та сплять під мостами», - так прокоментував статтю інший рашистський троль.

За інформацією WP, кремль серйозно зайнявся підривом американської підтримки України ще у січні 2023 року. Перший заступник глави ліліпутінської адміністрації сєргєй кірієнко зібрав команду політтехнологів, які вже працюють над кампаніями послаблення підтримки Києва в Європі, і попросив їх розширити свої зусилля.

У Республіканській партії зазначають, що пріоритетом росії є зупинка постачання зброї, тому вони «кидають речі об стінку, можливо, щось і прилипне». Джерела серед республіканців стверджують, що кампанія росіянців включає кілька напрямків, деякі працюють краще, деякі - гірше. Але великої проблеми росіяни з цього не роблять - їхнім завданням є максимально «загадити довкілля» своїми вкидами.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: