Рашисти хочуть добити «паспортизацію» усього населення окупованих територій до Нового року

НОВИНИ 11.09.2024 Коментарі 0

До кінця 2024 року Кремль планує на тимчасово окупованих територіях України «паспортизувати» все місцеве населення віком від 14 років. Серед працівників підприємств, установ, організацій, які опинилися в тимчасовій окупації, розпочалася жорстка інформаційна кампанія.

Як повідомляє Центр національного спротиву, окупанти залякують місцеве населення позбавленням практично будь-яких прав. Окрім того, з початку 2025 року тих, хто не отримав російський паспорт, будуть вносити до спецобліку та позбавляти права «іноземного громадянина».

Окупанти з початку 2023 року взяли курс на різке прискорення видачі російських паспортів мешканцям тимчасово окупованих територій. Ця примусова паспортизація є частиною ширшої стратегії росії зі зміни демографічного складу окупованих територій та спроби легітимізувати свій контроль над українськими землями. Як наголошують у ЦНС, таким чином мешканці тимчасово загарбаних територій опиняються перед складним вибором: або підкорятися і втратити свою ідентичність, або відмовитися і бути ізольованими від суспільства, на своїй рідній землі.

«Така політика кремля є черговим кроком у напрямі насильницької русифікації та асиміляції українців», - підкреслюють у Центрі національного спротиву. Цей процес, на їхню думку – це ще один яскравий приклад порушення міжнародного права та основних прав людини, спрямований на ламання волі українського народу.

Раніше генпрокурор Андрій Костін заявив, що Україна з розумінням ставиться до отримання співгромадянами в тимчасовій окупації паспортів рф. Він вважає, що громадяни України, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, перебувають у стані постійного ризику для життя і зазнають шаленого тиску з боку окупантів. Тож до людей, яких примусили взяти російські паспорти, варто ставитися дуже обережно. Натомість ГПУ, за його словами, відкриває кримінальні провадження лише проти тих, хто активно залучений до насильницької паспортизації, працює в окупаційних адміністраціях та силою примушує українських громадян брати російські паспорти.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: