Блінкен привезе до Києва дозвіл бити американськими ракетами по росії?

НОВИНИ 11.09.2024 Коментарі 0

У Вашингтоні обговорюють можливість надати дозвіл Україні використовувати далекобійну зброю по військових об'єктах на території росії. Про це повідомив президент США Джо Байден у вівторок, 10 вересня.

Як пише LRT, адміністрація Байдена "працює над цим питанням". Наразі США публічно заявляють, що не дозволяють бити по росії далекобійною зброєю, особливо – американського виробництва. Джерела CNN в адміністрації Байдена також кажуть, що жодних змін не очікується.

Проте держсекретар США Ентоні Блінкен припускає таку можливість, зазначає The Times. Відповідаючи на питання щодо використання далекобійної зброї Україною, Блінкен сказав, що простежить за тим, щоб Україна могла "якнайефективніше протистояти російській агресії". Він додав, що США "розглянуть і вислухають" президента України Володимира Зеленського, який домагається дозволу використовувати ракети для ударів по ключових військових цілях у Росії.

Із Зеленським Блінкен та його британський колега Девід Леммі зустрінуться 11 вересня, у Києві. Журналістка американського видання Axios Джулігрейс Бруфке пише, що там Блінкен оголосить про дозвіл використовувати Україні ракети ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів. Про це їй сказав голова Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол, стверджує кореспондентка.

"Я говорив із Блінкеном два дні тому, і він їде зі своїм колегою з Великобританії до Києва, щоби, по суті, сказати їм, що вони дозволять їм [бити по Росії за допомогою ATACMS]", - передає слова Маккола Бруфке.

Поки що США та інші союзники України не дозволяють їй використовувати далекобійні ракети проти Росії, побоюючись ескалації конфлікту, в який можуть бути втягнуті країни НАТО, або ядерної війни. При цьому, пише The Times, Великобританія та Франція готові дозволити Україні використовувати свої ракети Storm Shadow дальністю до 560 кілометрів, але очікують на рішення США.

Ще одне видання – Forbes, зазначає, що поява іранських ракет Fath-360 на території росії пришвидшила згоду Вашингтона щодо дозволу на удари вглиб російської території західною зброєю. 

На фото зі сайту lockheedmartin.com: американські ATACMS-и здатні бити на відстань до 300 кілометрів

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: