Рашапропагандисти перекрутили статтю з NYT щодо членства України в НАТО

РОЗСЛІДУВАННЯ 02.06.2023 Коментарі 0

Кремлівські інфоресурси поширюють чергову дезінформацію про потенційне членство України в НАТО: мовляв, це може відбутися лише якщо ми відмовимося від повернення тимчасово окупованих територій. Для правдоподібності рашапропагандисти укотре використали статтю американського видання NYT.

Особливо вправні запорєбрікові «гострослови» почали вправлятись у варіантах «здачі територій в обмін на членство в НАТО».

«Відмовляться від усього, що на схід і на південь від Житомира, от і норм», - іронізував на основі фейку один із рашапропагандистів.

Насправді усе традиційно не так, як це подають московитські провокатори та дезінформатори.

У статті NYT під заголовком «Якщо розділена Німеччина змогла вступити до НАТО, то чому Україна не може?» журналіст Стівен Ерлангер розмірковує про можливості приєднання України до Альянсу, проводячи паралелі з тим, як це сталося з повоєнною Німеччиною. Тоді спершу в 1955 році до НАТО вступила ФРН, а коли у 1990 році відбулося возз'єднання Німеччини, то до складу НАТО увійшла і вже колишня НДР як невід'ємна частина возз'єднаної країни.

«Західна Німеччина може стати моделлю, прецедентом для прийняття розділеної країни в НАТО», - вважає Ерлангер та обговорює цю можливість.

Зокрема, він цитує одного з експертів, який прогнозує таке: «І все ж, якщо війна зрештою не призведе до широкомасштабного виходу Росії та її поразки, для Зеленського та українців переконливим і гідним мирних переговорів може вважатися набуття членства в НАТО в межах контрольованих Україною територій, кордони яких потенційно можуть перебувати під спостереженням коаліції миротворчих сил НАТО та інших країн, таких як Індія чи навіть Китай».

У цьому випадку процес відбуватиметься «у поєднанні з обіцянкою, як і у випадку з Німеччиною, що повне возз'єднання України залишатиметься актуальним питанням у майбутньому».

Разом з тим, просто припинення вогню не буде вдалим довгостроковим рішенням, оскільки тоді війна може знову розпочатися в будь-який момент, переконані експерти, думку яких подає Ерлангер.

Отже, в оригіналі тексту статті, на яку посилаються пропагандисти, нічого не йдеться про подібні вимоги до України. Такі умови вигадав сам рашистський агітпроп, наголошують фактчекери проєкту StopFake.

Про те, що «західні партнери не хочуть допомагати Україні та не хочуть бачити її в НАТО», рашапропаганда розповідає постійно – це один з її основних наративів. Зараз до нього додалася ще й лінія про те, щоби московія усіма правдами та неправдами залишила під своїм контролем захоплені українські території.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: