П’ять пріоритетів української дипломатії на 2024 рік від міністра Кулеби

НОВИНИ 12.04.2024 Коментарі 0

Українська дипломатія має кілька пріоритетів, робота над якими є ключовою для усіх працівників МЗС, а також в українських посольствах за кордоном.

Про це на Форумі дипломатії воєнного часу, який проводить у Києві «Українська призма», заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише ЄП. За його словами, саме на ці пріоритети спрямована левова частка зусиль, і це дає змогу досягати кращих результатів.

Першим пріоритетом є постачання в Україну ППО. «І не просто ППО, а Patriot або SAMP-T. Передусім Patriot, яких у світі найбільше», – наголосив міністр. За словами Кулеби, він не сприймає відповідь про неможливість постачання. «Відповідь «ми працюємо» не підходить. Мене цікавить тільки відповідь, скільки буде установок/батарей і коли».

Другий пріоритет – успіх так званого Саміту миру, проведення якого заплановане на середину червня.

Третій пріоритет – це ЄС і НАТО. «Щодо ЄС потрібно схвалити переговорну рамку та провести міжурядову конференцію, після чого робота МЗС закінчиться і вона перейде на рівень переговорників», – пояснив міністр, висловивши впевненість, що далі це питання знову стане «дипломатичним» вже на етапі рішення про вступ.

«Щодо НАТО – ми готуємося до саміту. Наші партнери дуже хочуть домовитися задовго до саміту, але це буде непросто», – додав очільник МЗС, уникнувши конкретики щодо очікувань України.

Четвертий пріоритет – це Латинська Америка.

П’ятим пріоритетом є українці за кордоном. «Я не належу до тих, хто вірить, що більшість тих, хто поїде, повернеться. Я вважаю, що якщо нічого не робити, ми втратимо їх як українців. Асиміляція відбудеться дуже швидко», – зауважив Дмитро Кулеба.

Днями Кулеба закликав голову МЗС Франції до негайних дій із постачання ППО Україні та заявив, що Україна не втратила б Трипільську ТЕС, маючи достатньо систем Patriot.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: