Обережно: шахраї! У мережі "перепродують" слоти в електронній черзі для оформлення документів

НОВИНИ 12.04.2024 Коментарі 0

Вільні місця в електронних чергах бронюють так звані посередники, після чого пропонують "перепродати" їх із "націнкою" людям, які потребують оформлення документів.

Про це із посиланням на голову Державної міграційної служби (ДМС) Наталію Науменко повідомляє видання «СтопКор».

Як зазначають громадяни України, що перебувають в інших країнах, вільні місця в електронних чергах заздалегідь бронюють так звані посередники, після чого пропонують "перепродати" їх із "націнкою" людям, що потребують оформлення документів. В окремих випадках "перекупи" видають себе за працівників Державної міграційної служби України.

«Якщо ви стали свідками ситуації, коли інспектор ДП "Документ" або працівник ДМС України пропонує надати "посередницькі" послуги для того, щоби пришвидшити оформлення документів, чи "перепродує" слоти в е-черзі, телефонуйте на гарячу лінію ДМС і повідомляйте про подібні випадки.

Така діяльність суперечить закону, і Державна міграційна служба реагує на ці інциденти, звільняючи недоброчесних співробітників та ініціюючи відповідне кримінальне провадження», - йдеться у матеріалі.

Як зазначає «СтопКор», проблема "обмеженості" талонів запису до електронних черг у ДП "Документ" за кордоном справді наявна. Причина – кількість слотів електронної черги пов'язана з виробничими можливостями кожного окремого центру. Їх кількість залежить від того, скільки людей можуть прийняти для оформлення документів підрозділи ДП "Документ" - з огляду на час роботи та кількість робочих місць у відповідному підрозділі.

ДМС України системно проводить моніторинг діяльності операторів, що здійснюють сервіси оформлення документів поза межами держави, та вдосконалює безпекову складову. Протягом місяця служба зверталася до компетентних правоохоронних структур щодо скарг користувачів на недосконалість системи та наразі тестує нового потенційного оператора.

Це також стосується і так званих записів у "живу" чергу під час особистого відвідування підрозділів ДП "Документ".

Колаж – з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: