Посли ЄС погодили 14-ий пакет санкцій щодо росії

НОВИНИ 20.06.2024 Коментарі 0

Посли ЄС щойно погодили потужний і значний 14-ий пакет санкцій у відповідь на російську агресію проти України. Цей пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив чинних санкцій шляхом усунення лазівок.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому в соцмережі Х на сторінці "Головування Бельгії в Раді ЄС 2024".

"Чиновники із 27-ми країн ЄС обговорювали пакет санкцій понад місяць. Ішлося про те, що заходи мають передбачати  заборону на перевалку російського скрапленого природного газу (СПГ) та план притягнення до відповідальності операторів ЄС за порушення санкцій їхніми дочірніми компаніями та партнерами у третіх країнах. Однак певний час ухвалення нового пакета обмежувальних заходів блокувала Німеччина. За даними джерел Reuters, вона висловила заперечення щодо пункту про відповідальність дочірніх компаній через його потенційний вплив на промисловість ФРН", - повідомила Німецька хвиля.

За інформацією BBC, усередині травня стало відомо, що в рамках 14-го пакету країни ЄС мають намір заборонити російські засоби масової пропаганди, такі як «Ізвестія», «Російскую газєту», «РІА Новості», а також уже закритий празький сайт Voice of Europe, в якому влада декількох країн ЄС вбачала інструмент російського втручання у європейські політичні процеси

Поширювати матеріали цих "ЗМІ" будь-яким способом у країнах ЄС заборонять. Як нагадує ВВС, більше десятка великих російських пропагадистських ресурсів уже заборонено в ЄС за розповсюдження пропаганди та дезінформації.

Передбачалося також, що Єврокомісія запропонує ввести санкції проти суден, що доставляють до росії північнокорейське військове обладнання, а також проти танкерів, які порушують встановлену країнами «Великої сімки» стелю цін на російську нафту.

Який саме остаточний варіант пакету було погоджено, поки не повідомляється.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: