Польські ЗМІ: Україна винна в падінні польського МІГ-29

РОЗСЛІДУВАННЯ 20.12.2017 Коментарі 0

19.12.2017 у виданні «Salon 24» вийшла стаття під назвою «Український слід у катастрофі в Мінську Мазовецькім» підписана автором Марціном Шиманським (Marcin Szymański)

В статті йдеться про винищувач «МіГ-29» з 23-ї бази тактичної авіації з м.д. Мінськ Мазовецький, який розбився 18.12.2017 під  час заходу на посадку на аеродром  "Мінськ Мазовецький".

Розмірковуючи про причини падіння літака, автор матеріалу розглядає кілька версій таких як помилка пілота, погодні умови та технічний стан літака.

Але врешті-решт приходить до висновку, що в цьому інциденті винна …УКРАЇНА.

М. Шиманський у своїй статті однозначно вказує на те, що причиною падіння літака стали запчастини та ремонтна документація із України, за допомогою якої ремонтували цей літак на польському авіаційному ремонтному підприємстві WZL №2 в м. Бидгощ працівники з України. Саме дивне тут те, що основою для таких висновків Марцін Шиманський подає «блог українського політолога і експерта Діани Міхайлової».

І це дійсно шокує! Оскільки майже всі профільні медіа в українському медіапросторі знають, що так званий «український політолог та експерт Діана Міхайлова» це ніщо інше як… один із безлічі ФСБ-шних проектів щодо поширення російської пропаганди. І саме дивне, що навіть на цьому фсбтрольному профілі немає ні слова про те, що «саме Україна винна в катастрофі»…

Про те, що ця дуже законспірована Діана (бо в мережі немає жодної фотографії, здавалось би надзвичайно плодовитого автора численних проросійських «фейків») вже неодноразово була «підловлена» на поширенню «фейків» факт також відомий. Те, що матеріали, в яких посилаються на віртуального «известного украинского военного эксперта Диану Михайлову», посилаються виключно на себе самих, також вартувало б знати польським журналістам. Для прикладу, всі "дослідження" «ФСБДіани» опубліковані в стрічці новин на https://news.rambler.ru/person/mihaylova-diana/, в якості джерела посилають на цю ж стрічку новин https://news.rambler.ru/person/mihaylova-diana/.

Особливо показовим був «провал», так званого, блогу «ФСБДіани», коли російська фабрика пропаганди вустами очільників російських терористичних угрупувань на Сході України намагалась видати китайські ширпотребні літачки-безпілотники SKYWALKER X8, за нібито ударні українські безпілотники Supervisor SM 2.

SKYWALKER X

Supervisor SM 2

хоча по версії російсько-терористичних угрупувань та «експерта Діани» український Supervisor SM 2 має виглядати саме так

Крім очевидного візуального нонсенсу у вигляді українського безпілотника та китайського літачка, весь розумний інтернет із посмішкою обговорював, як китайський БПЛА із допустимим навантаженням у 2 кг, зміг злетіти із прив’язаним будівельними стяжками!!!  кумулятивним зарядом КЗ-6 вагою в 4,8 кілограм. Про абсурдність, того як можна керувати та використовувати «ударний безпілотник» в якого навіть немає камери, а  антена прикріплена пластиліном також писали неодноразово.  

Але повернемось до матеріалу Salon24. Мало того, що автор статті стверджує, що власне український ремонт став причиною катастрофи польського винищувача, він ще й переконує, що «це не перший такий випадок, пов’язаний з українськими авіаційними підприємствами».

У подальшій частині матеріалу «Ukraiński ślad w katastrofie w Mińsku Mazowieckim» М. Шиманським поширюється інформація про те, що:

Міністерство оборони Хорватії і український державний концерн Укрспецекспорт уклали угоду купівлі-продажу «МіГ-21» влітку 2013 року. Україна отримала 13 млн. євро за капітальний ремонт семи літаків і продаж ще п’яти. Літаки були передані Хорватії минулого літа (в 2016 році), але п’ять з них не були придатними до експлуатації з технічних причин. Чиновники з хорватського оборонного відомства підозрюють, що купили літаки, які є непридатними до експлуатації і не відповідають технічній документації. Слідчі стверджують, що після модернізації в літаках були встановлені старі запчастини».

І наприкінці М. Шиманський задає провокативно риторичне питання: «Чи скандал в Хорватії повториться у Польщі?».

В свою чергу, хочемо задати запитання: наскільки умисно діяв пан Шиманський так сміливо дискредитуючи українську сторону та прямо звинувачуючи Україну у падінні польського літака? Що спонукало його до такої дезінформаційної дії у польському медіапросторі: журналістський непрофесіоналізм, пошук сенсації чи отримання замовлення від російської сторони?  

Не будемо робити висновків, нехай їх зробить громадськість та журналістсько-медійні кола України та Польщі. Але очевидно, що такого роду звинувачення в адресу України від польських ЗМІ, які при цьому використовують інформаційний базис від «засвічених» профілів російських інформаційно-пропагандистських тролів, не сприятимуть розвитку добросусідських відносин України та Польщі. Особливо в епоху наймасштабнішою в історії гібридної війни.

ІА "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ"

ілюстративне фото Jaroslaw Kalemon, www.airfoto.pl

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: