Польща оголосила, за яких умов може передати Україні свої МіГ-29

НОВИНИ 28.08.2024 Коментарі 0

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що польська сторона може передати Україні свої МіГ-29. Однак зробить це за певних умов.

На пресконференції у вівторок, 27 серпня Президент Зеленський заявив, що хотів би отримати від Польщі винищувачі радянських моделей, зокрема «міги».

Голова польського Міноборони сказав, що розуміє українського президента, але підкреслив, що Польща ухвалює рішення через призму своєї безпеки й уже зробила для України все, що могла, повідомляє портал Wirtualna Polska.

«Я знаю, що Україна потребує багато зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберегти свої можливості. І це є пріоритетом для мене як міністра оборони», – додав він.

Натомість рішення щодо передачі Україні польських МіГ-29 можуть ухвалити лише після того, як польські Військово-повітряні сили будуть посилені новими літаками – зокрема замовленими у США F-35, наголосив Косіняк-Камиш. Адже ті ж «міги» досі активно використовуються для захисту польського повітряного простору.

Але за таких умов чекати українцям доведеться чимало: очікується, що перші F-35 в рамках замовлення прибудуть до Польщі не раніше 2026 року (перед цим ще планується тривале навчання польських пілотів у США).

Ще однією темою, яку порушив Володимир Зеленський, стала можливість збивання Польщею російських ракет та дронів над західними областями України. Щодо цього Косіняк-Камиш також наголосив, що в країнах НАТО є великий скептицизм щодо збиття російських ракет та дронів над західними областями України: «І жодна країна не ухвалюватиме таких рішень одноосібно. Я не бачив у НАТО жодних прихильників, які би підтримували це рішення».

За інформацією тодішнього міністра оборони Маріуша Блащака, станом на травень 2023 року Польща вже передала десять винищувачів МіГ-29 Україні.

На фото: МіГ-29 у складі польських ВПС

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: