Польща зможе підсобити у захисті західних областей України від російських ракет?

НОВИНИ 15.04.2024 Коментарі 0

Україна та Польща обмірковують заходи щодо захисту західної частини України зі застосуванням зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це у студії ТСН-Тиждень в ексклюзивному інтерв’ю натякнув міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На його думку, це захистило би країни НАТО від можливих прильотів російських ракет чи дронів.

Вартість системи Patriot – 1 мільярд доларів США. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, вдалося знайти 100 таких систем у країнах Заходу, «але ніхто не хоче давати навіть в оренду – я відчуваю, що б’юся головою об стіну».

Щоправда, наприкінці минулого тижня стало відомо про згоду Німеччини передати Україні Patriot і ракети до неї. Як повідомляє ТГ-канал Андрія Цаплієнка, хоча у цієї крани не так і багато цих зенітно-ракетних комплексів, у Берліні погодилися допомогти Києву.

Військовий оглядач німецького видання BILD Юліан Рьопке зауважив, що Німеччина віддала свій третій Patriot із дванадцяти. На цьому тлі США виглядають жалюгідно – нуль систем за наявності шістдесяти одиниць.

До речі, повітряний простір Польщі вже порушувала російська ракета, пролетівши неповну хвилину над територією країни. Тоді у Варшаві заявили, що контролювали її політ, але вирішили не збивати, побачивши, що вона розвернулася у бік України. Після цього інциденту польські військово-повітряні сили піднімають у небо винищувачі під час масованих ракетних атак росії по Україні.

Спільне (за участі авіації США, Британії та ППО Йорданії) й успішне відбиття комбінованої атаки «шахедами» та ракетами з боку Ірану по Ізраїлю у ніч на неділю активувало в медійному просторі дискусії про доцільність запровадити подібну практику і щодо України.

Нагадаємо, приблизно рік тому тодішній міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про прибуття першого комплексу ЗРК Patriot в Україну. 

Також читайте: Закрити небо над Україною: чому аргументи НАТО викликають подив

На фото euractiv.com: американська зенітно-ракетна система MIM-104 Patriot  у Центрі польової підготовки Центру підготовки артилерії та озброєння в Торуні, Польща, 14 жовтня 2022 р.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: