Системи ППО «Патріот» прибули в Україну

НОВИНИ 19.04.2023 Коментарі 0

«Сьогодні наше прекрасне українське небо стає більш безпечним, тому що в Україну прибули системи ППО «Патріот»

Про це у Твіттері повідомив міністр оброни України Олексій Резніков.

Зокрема, міністр оборони написав: “Патріоти” для патріотів. А ви вмієте візуалізувати мрію? Треба розповісти про неї світові і дати їй життя! Саме так сталося з "Патріотами", ще до великомасштабної війни, ще до мого призначення на найважливішу посаду мого життя у найважливіший момент мого життя. Саме це сталося під час мого візиту до Сполучених Штатів у серпні 2021 року, коли я виконував обов’язки заступника голови уряду з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Тоді я вперше сказав нашим партнерам: «Нам потрібні «Патріоти». Свобода і незалежність нашої країни під загрозою. І що ми почули? Це неможливо! Але неможливе можливо. Сьогодні наше прекрасне українське небо стає більш безпечним, тому що в Україну прибули системи ППО «Патріот». Наші ППО максимально швидко їх освоїли. І наші партнери дотримали слова".

Довідка.

MIM-104 «Patriot» (англ. MIM-104 Patriot, переклад з англійської — патріот, звучання — петріот) — зенітно-ракетна система (ЗРК), основна у своєму роді, що використовується армією Сполучених Штатів і кількома союзними державами. Виробляється американським оборонним підрядником Raytheon Technologies і отримав свою назву від радіолокаційного компонента системи озброєння. AN/MPQ-53, який є серцевиною системи, відомий як «Радар стеження з фазованою решіткою для перехоплення цілі» (англ. Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target), що є акронімом слова «Патріот». Система Patriot замінила систему Nike Hercules в якості основної системи протиповітряної оборони високого та середнього рівня армії США (HIMAD) і систему MIM-23 Hawk як тактичну систему протиповітряної оборони армії США середнього рівня. На додаток до цих ролей, Patriot отримав функцію системи протиракетної оборони (ПРО) армії США, яка зараз є основною місією Patriot. Очікується, що система працюватиме щонайменше до 2040 року.

Patriot використовує передові ракети-перехоплювачі з повітря та високоефективні радіолокаційні системи. Patriot був розроблений в Редстоун Арсенал у Хантсвіллі, штат Алабама, який раніше розробив систему ПРО Safeguard і її компонент Spartan, а також гіперзвукові швидкісні ракети Sprint. Символом Патріота є малюнок хвилинника часів війни за незалежність.

Системи Patriot були продані збройним силам Нідерландів, Польщі, Німеччини, Японії, Ізраїлю, Саудівської Аравії, Кувейту, Тайваню, Греції, Іспанії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Катару, Румунії та Швеції. Південна Корея придбала у Німеччини кілька вживаних систем Patriot після того, як Північна Корея випробувала балістичні ракети в Японському морі та продовжила підземні ядерні випробування в 2006 році. Йорданія також закупила в Німеччині кілька вживаних систем Patriot. У Польщі проходять навчальні ротації батареї американських пускових установок Patriot. Навчання розпочалося в місті Моронг у травні 2010 року, але пізніше було перенесено далі від російського кордону до Торуня та Устки через заперечення Росії. У грудні 2012 року НАТО санкціонувала розміщення ракетних установок Patriot у Туреччині для захисту країни від ракет, випущених під час громадянської війни в сусідній Сирії. Patriot була однією з перших тактичних систем у Міністерстві оборони США, яка використовувала летальну автономію в бою. (За Вікіпедією).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: