Польща запускає спрощену процедуру для перебування білорусів

НОВИНИ 08.07.2022 Коментарі 0

Із 9 липня для білорусів, які втекли від режиму лукашенка, запускають спрощену процедуру отримання посвідки на проживання в Польщі.

Це стосується білорусів із так званими гуманітарними візами, які мешкають у Польщі та бажають продовжити тимчасове перебування у країні, повідомляє польський уряд у справах іноземців.

«Можливість спрощеної легалізації перебування є ще одним проявом особливої ​​підтримки Польщею білоруського суспільства, яке зазнає репресій у своїй країні зі серпня 2020 року», - йдеться на сайті польського відомства.

Постанова, що від завтра набуде чинності, дозволить громадянам Білорусі подавати документи на отримання посвідки на тимчасове проживання нового типу. Стосується осіб, які перебувають у Польщі на підставі національних віз, виданих з метою прибуття з гуманітарних причин, через інтереси держави чи міжнародні зобов’язання.

Новий спосіб легалізації перебування у Польщі для громадян Білорусі дає такі переваги:

  • дозвіл надають один раз на 3 роки;
  • за надання дозволу не стягуватимуть гербовий збір;
  • за надання «картки побуту» не стягуватимуть плату особам, які отримала такий дозвіл;
  • власників  такого виду дозволів на тимчасове проживання звільнять від обов'язку мати дозвіл на роботу;
  • з 1 січня 2023 року власники такого виду дозволів на тимчасове проживання зможуть подавати заяву на отримання польського проїзного документа для іноземця.

Дозвіл на тимчасове проживання видає воєвода за місцем перебування громадянина Білорусі. У воєводських управліннях такими справами займаються відділи у справах громадян та іноземців, а в Мазовецькому, Малопольському та Великопольському воєводських управліннях – відділи у справах іноземців.

Заяву про отримання дозволу на тимчасове проживання потрібно подавати персонально.

Нагадаємо, днями Світлана Тихановська провела у Польщі зустрічі з керівництвом країни - президентом Анджеєм Дудою і прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким.

В Україні державна політика у ставленні до білоруських утікачів від лукашенківського режиму наразі відрізняється від польської – лояльної. Є випадки відмови у структурних підрозділах Державної міграційної служби продовження права перебувати в Україні білорусам.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: