Світлана Тихановська готує революційні зміни

НОВИНИ 07.07.2022 Коментарі 0

Лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська анонсувала можливе проведення Конгресу білорусів уже наступного місяця – в серпні. Під час цього зібрання його учасники обговорюватимуть зміну стратегії демократичних сил. Причиною зміни, за словами пані Тихановської, є те, що «зараз ми боремося не лише за нову Білорусь, а й за саму незалежність Білорусі».

Під час конгресу заплановано також ухвалити рішення про створення перехідного кабінету, повідомляє телеграм-канал «Позірк. Навіны пра Беларусь».

«Одним із питань в обговоренні буде національно-визвольний рух Білорусі. Створення транзитного національного органу влади – це те, що обговорюватимуть. Чи буде ухвалено рішення – залежатиме від делегатів», - сказав голова Народного антикризового управління (НАУ) Павло Латушко.

Під час зустрічі Світлани Тіхановської з командою Народного антикризового управління учасники обговорили питання організації широкого представницького з’їзду білорусів, - й йдеться на FB-сторінці НАУ.

Павло Латушко ініціював внести на порядок денний конгресу такі питання:

- заснування національно-визвольного руху Білорусі;

- створення органу національної влади як виконавчої та координаційної структури для забезпечення транзиту влади Білорусі та діяльності національно-визвольного руху;

 - принципи стратегічної співпраці та підтримки України;

 - європейський вибір білоруського народу.

Учасники зустрічі погодилися, що зараз основне – робити все для збереження незалежності Білорусі, що перебуває під загрозою.

Команда Світлани Тихановської також провела зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким і міністром охорони здоров'я Адамом Нєдєльским.

Разом із керівником НАУ Павлом Латушком та представницею Координаційної ради Ольгою Ковальковою під час зустрічі з Анджеєм Дудою обговорили питання регіональної безпеки та можливість чотиристоронніх перемовин між Україною, Польщею, Литвою та представниками демократичної Білорусі.

Як повідомляє телеграм-канал Світлани Тихановської, відбулися також зустрічі із представниками ByPol ​​та полку імені Кастуся Калиновського. У Польщі Офіс демсил Білорусі відвідав центри допомоги біженцям, культурні і правові ініціативи білорусів.

Нагадаємо, в понеділок-вівторок, 11-12 липня, у столиці Німеччини - Берліні, відбудеться ІІ Форум демократичних сил Білорусі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: