Після Джонсонюка прийде Воллесюк?

НОВИНИ 08.07.2022 Коментарі 0

Відставка Бориса Джонсона багатьох українців засмутила. Московити навпаки, втішились. Центральна Європа перехрестилась, Східна також розстроїлася. Штати заявили, що альянс із Великобританією залишається сильним, особливо щодо підтримки України.

Британців прикольний прем’єр вже добряче дістав, особливо тим, що намагаючись уникнути відповідальності, дозволяв собі говорити неправду. Іноді таке трапляється, але у містера Джонсона цих трафунків стало забагато: то вечірки, яких нібито не було, то вирішення сімейних забаганок (працевлаштування дружини та будиночок для сина), то призначення координатором, заступником керівника фракції консерваторів діяча, який раніше відзначився сексуальними домаганнями.

Після того, як на шефа кабміну перестали діяти усні прохання йти у відставку, міністри та клерки почали масово звільнятися. І Борис, який апелював до широкої народної підтримки (насправді не його особисто, а партії консерваторів, яку він представляє), врешті здався.

Першими шампанське з цього приводу почали відкривати в російській держдумі та кривлятися у слід британському прем’єрові. Схоже, Джонсонюк, як його часом називають в Україні, добряче допік рашистам, якщо вони ось так палко йому освідчились у своїх почуттях.

Наведемо кілька цитат, аби проілюструвати, яким дном та ватагою неадекватів є російський політикум

  • Клоун йде… Близький друг та покровитель Зеленського змушений залишити свій пост. Зберегтись, незважаючи на усі потуги, йому не вдалося.
  • Джонсон стоїть за обстрілами наших мирних міст Бєлгорода, Курська. Також він один з головних ідеологів війни проти росії до останнього українця (спікер держдуми в.володін).
  • Справжній БорисExit відбувається у Британії. Те, що політичний лідер однієї з провідних держав подав у відставку, означає розвал усієї системи європейських цінностей (депутат держдуми від лдпр с.каргінов).
  • Він був тим одіозним політиком, який не добираючи слів ображав російський народ та країну, відверто нахвалював та натравлював нас на Україну (член комітету держдуми з міжнародних справ д.бєлік).
  • Джонсона ми знаємо як затятого русофоба, і те, що він іде у відставку – хороший знак. Можливо, буде й відставка інших європейських лідерів (той же комітет, м.бутіна).

Це сподівання на заміну політичного істеблішменту в Європі (адже він московію тепер здебільшого не толерує) – як ланцюгову реакцію після відставки Джонсона – просто рожева мрія кремлівських недополітиків.

«Він вам не дімон» мєдвєдєв традиційно вирішив «поганяти понти» і закликав чекати новин із Німеччини, Польщі та країн Балтії. Мабуть, натякаючи, що росіяни щось там задумують та мутитимуть воду щодо зміни влади. Але втілення цих фантазій зараз навряд чи можливе. Адже рівень «русофобії» у Європі зараз дуже високий.

Зрештою, в усіх країнах існують процедури і політичні традиції. Саме їхньою жертвою і став Борис Джонсон, продемонструвавши, що ані почуття гумору, ані чудові піарні здібності, ані харизма не є індульгенцією в умовах, де працює закон. Так, це відбулося не відразу, але таки відбулося.

«Джонсон насправді не любить нас – і ми його теж», - бовкнули вуса пєскова. Речник путлєра також висловив сподівання, що посаду в Лондоні обіймуть «більш професійні люди, які здатні ухвалювати рішення шляхом діалогу». І тут же виправився – мовляв, наразі на це мало надії.

Борис Джонсон виконуватиме обов’язки глави уряду, поки не буде затверджено його наступника. Це може статися на початку вересня, коли Палата громад повернеться з канікул.

Конкурс відбувається у два етапи: на першому депутати урядущої консервативної партії скоротять довжелезний (очікуються десятки кандидатів) список до двох прізвищ. Опісля відбудеться кампанія серед майже 200 тис. членів партії по всій країні, яка й визначить лідера. Перший етап хочуть завершити вже до 21 липня.

Серед претендентів очікуються міністерка закордонних справ Ліз Трасс та канцлер казначейства (голова мінфіну) Надім Захаві, генпрокурорка (яка виступала за Brexit) Суелла Браверман, екс-міністр охорони здоров'я Саджид Джавід, колишній канцлер Ріші Сунак та один зі «стовпів» консервативної партії Стів Бейкер. Росіяни чомусь окремо виділили серед потенційних претендентів голову спецкомітету із закордонних справ Тома Тугендхата.

Але зважаючи на прогнози букмекерів, фаворитом перегонів за крісло прем’єра Великобританії (з коефіцієнтом 5/2) є міністр оборони Бен Воллес.

І це напрочуд сумна новина для московитів та позитивна – для нас. Адже Воллес – один із послідовних противників бункерного діда. «Здійснивши вторгнення в Україну, путін, його оточення та генерали копіюють фашизм, тиранію більш ніж 70-річної давнини, повторюючи помилки тоталітарних режимів минулого століття. Їхня доля зрештою виявиться такою ж», - заявив британський міністр оборони на саме сакральне 9 травня. А потім ще й запідозрив у путлєра комплекс неповноцінності та «мачистський погляд на світ», а фактично божевілля.

Прикметно, що на відміну від журналіста (вміє працювати з емоціями) Джонсона, Воллес кадровий офіцер, випускник військової академії та капітан шотландської гвардії. Це може бути найкраща кандидатура прем’єра для складних воєнних часів.

Вважається, що рівень підтримки України у владі та суспільстві Великобританії достатньо високий. Тож практично при будь-якому прем’єрові ми будемо мати в Лондоні надійного союзника. Росіяни це також розуміють, тому й казяться. І це добре.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: