Білоруси й українці готують у Європі акції проти рашизму

НОВИНИ 29.04.2022 Коментарі 0

У День пам’яті 8-го травня у столицях європейських країн заплановано провести спільну білорусько-українську акцію для організації допомоги Україні. За словами одного із координаторів ініціативи, керівника Білоруського кризового центру Олексія Францкевича, 1945 року Європа перемогла фашизм, а 2022 року народився рашизм.

«В Україні гинуть мирні люди: діти, жінки, люди похилого віку. Ми хочемо звернутися до світового співтовариства щоби разом знищити чуму, яка у 2022 році несе загрозу всьому світу», - сказав Францкевич.

За його словами, участь білорусів у подібних заходах підкреслює розмежування між тими, хто підтримує режим лукашенка, та цивілізованими громадянами. Бо саме так звані «лукашисти» чи «ябацьки» допустили російських агресорів на землі Білорусі, дозволили окупувати країну, саме з їхньої мовчазної згоди з Білорусі летять російські ракети, злітають літаки, що вбивають мирних українців і руйнують міста. Ці ракети летять не тільки по українцях, але і білорусах, які зараз вимушено перебувають в Україні, де переховуються від диктатора.

«Таким чином білоруси хочуть показати, що вони проти війни, проти російської агресії, що вони з України і з Україною роблять щодня все, щоби пришвидшити перемогу над спільним ворогом», -  пояснив керівник Білоруського кризового центру.

До речі, спільна білорусько-українська акція минулого тижня відбулася  у п’яти містах Європи. Її метою було звернення до світового співтовариства щодо надання зброї для України. Адже на момент проведення заходу російська армія вбила 208 українських дітей. Учасники акції – а це в основному українські та білоруські біженці, запалили у цих містах 208 свічок – відповідно до кількості вбитих росією українських дітей. Акція відбулася у Львові, Варшаві, Вільнюсі, Празі та Торонто.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: