Полк Калиновського проводить у Києві конференцію «Шлях до свободи»

НОВИНИ 30.11.2023 Коментарі 0

29-30 листопада у Києві відбувається конференція «Шлях до свободи», ініційована фондом Кастуся Калиновського. Її учасники – понад 100 білоруських громадських активістів і волонтерів, а також українські політики та громадські діячі – розглядають загальну стратегію національно-визвольного руху та формують консультаційний майданчик для реалізації цієї стратегії.

Найважливіші питання конференції обговорювалися у трьох панельних дискусіях. Вони стосувалися білорусько-українських відносин, загальнополітичної дискусії та панелі щодо стратегії демократичних сил, яку вони мають виробити для перемоги. Наскрізними тезами дискусій були: консолідація всіх політичних сил для визвольної боротьби і білоруський народ як головна сила національної боротьби.

Майбутнє українсько-білоруських відносин обговорювалось на панелі за участю народних депутатів Богдана Яременка та Сергія Соболева. Також виступали співзасновник Західного Інформаційного Фронту Юрій Кміть, Поліна Бродік (Free Belarus Center), Анатолій Лебедько (ОСТ), модерував дискусію директор інституту світової  політики Євген Магда.

У своєму виступі (за допомогою онлайн включення) лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська висловила вдячність полку Кастуся Калиновського за організацію конференції, підкресливши її надзвичайну важливість:

- Дозвольте висловити своє захоплення і глибоку повагу білоруським добровольцям з полку Кастуся Калиновського та інших формувань. Ви справжні герої, які щодня ризикують усім заради свободи Білорусі та України. Білорусь ніколи не забуде вашої мужності та самовідданості. Закликаю білорусів приєднатися до білоруських воїнів, - сказала Тихановська.

Також у своєму виступі Світлана Тіхановська згадала добрим словом і роботу Білоруського Інформаційного Центру у Львові, який працює при Західному Інформаційному Фронті.

Докладніше про роботу та підсумки конференції «Шлях до свободи» ми розповімо у наступних публікаціях.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: