В Україні продовжують гинути рашагенерали. Черговий підірвався на міні

РОЗСЛІДУВАННЯ 29.11.2023 Коментарі 0

За даними одразу кількох джерел, в Україні 28 листопада загинув рашистський генерал-майор владімір завадскій. За попередньою інформацією, він підірвався на міні. Загалом на війні в Україні загинули, за різними даними, близько 20 генералів рашистсько-окупаційних військ.

Спершу про смерть завадского повідомило маленьке проросійське військове онлайн-видання «Гусар News» із посиланням на «кілька каналів вузької спрямованості у Телеграм та WhatsApp».

Пізніше «Новини Донбасу» звернули увагу на те, що смерть Завадського на своїй сторінці у «ВКонтакті» підтвердила російська Міжрегіональна громадська організація випускників московського вищого військового командного училища ім. Верховної Ради РРФСР «кремль». Завадскій був випускником цього військового училища.
Повідомляють також, що на момент загибелі цей генерал-майор був заступником 14-го Армійського корпусу ЗС РФ.

До слова, завадскій, який раніше командував таманською дивізією, вже отримував поранення на російсько-українській війні: це сталося під Ізюмом, і тоді його швидко евакуювали із зони бойових дій. Але він, схоже, проігнорував цей «тонкий натяк долі», тож тепер справедлива «винагорода» остаточно знайшла героя.

За різними підрахунками, з початку повномасштабної війни в Україні було ліквідовано від 10 до 20 рашагенералів. Такі досить високі втрати пов’язують з тим, що через проблеми з військами на місцях вищому командуванню доводиться знаходитися безпосередньо на лінії зіткнення. Офіційно в рф рідко визнають втрати такого рівня. У відкритих джерелах станом на червень цього року можна було знайти дані про 11 ліквідованих генералів.

З того часу до них додався ще принаймні один – у липні 2023 року в районі тимчасово окупованого Бердянська було ліквідовано рашистського генерал-лейтенанта Олега Цокова.

Загалом, більшість відомих випадків загибелі російських генералів було зафіксовано на початку повномасштабного вторгнення у лютому-березні. Так 28 лютого під Маріуполем було ліквідовано заступника командувача 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу росії, генерал-майора Андрєя Суховецкого, нагадує видання «Слово і Діло». Цю посаду він обіймав з осені 2021 року, до цього три роки командував 7-ю десантно-штурмовою дивізією в Новоросійську.

Також у Маріуполі, орієнтовно в середині березня, батальйон «Азов» ліквідував командувача 150-ї мотострілецької дивізії рф генерал-майора Олега Мітяєва. До вторгнення в Україну Мітяєв був заступником командувача російського угрупування у Сирії.

Разом із ним у березні було знищено ще як мінімум чотири російських генерали. Під Харковом, як повідомили в українській розвідці, було ліквідовано генерал-майора, начальника штабу і першого заступника командувача 41 армії Центрального військового округу рф Віталія Гєрасімова (а разом з ним ще ряд старших офіцерів російської армії). Він брав участь у ІІ чеченській війні та війні в Сирії, мав медаль «за повернення Криму».

У Чорнобаївці Херсонської області внаслідок удару по командному пункту було вбито командувача 49-ї загальновійськової армії росії генерал-лейтенанта Якова Рєзанцева. Як і багато з його колег, він також брав участь у російській операції в Сирії.

Крім того, за невідомих обставин у березні загинули: заступник командувача 8-ї гвардійської армії росії генерал-майор Владімір Фролов, командувач 29-ї загальновійськової армії росії генерал-майор Андрєй Колєсніков.

У квітні внаслідок удару по командному пункту окупантів біля Ізюму Харківської області загинув російський генерал-майор Андрєй Сімонов. До речі, видання The New York Times з посиланням на свої джерела повідомляло, що в цьому ж командному пункті був начальник російського генштабу Валерій Гєрасімов, але він встиг виїхати до атаки.

Біля Попасної Луганської області у травні було ліквідовано генерал-майора ВПС росії у відставці Канамата Боташева. Як повідомляли ЗМІ, штурмовик Су-25, який він пілотував, був збитий за допомогою ПЗРК «Ігла». Зазначимо, що із збройних сил росії Боташева було звільнено ще у 2012 році, а проти України він воював у складі ПВК «Вагнер».

Також у Луганській області, у селищі Миколаївка, минулого червня загинув генерал-майор Роман Кутузов.

Вже цього року у лютому ліквідували російського генерала Дмітрія Ульянова, за яких обставин – невідомо.

На початку літа в Україні було вбито ще одного російського генерала – Сергєй Горячов, який очолював штаб 35-ї загальновійськової армії росії. За непідтвердженими даними, він потрапив під ракетний удар по командному пункту російської армії в Запорізькій області.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: