Під тиском Угорщини ЄС вилучив із санкційного списку двох осіб: маму прігожина та сина олігарха

НОВИНИ 11.09.2024 Коментарі 0

Європейський Союз продовжив санкції проти осіб, компаній та установ з росії до середини березня. Однак двох осіб Брюссель вилучив із цього списку через тиск з боку Угорщини. Це мама євґєнія пригожина – Віолєтта та син російського олігарха дмітрія мазєпіна – Нікіта, колишній пілот Формули-1. Рішення з цього приводу ухвалили посли країн ЄС.

Чорний список, що означає заборону на в'їзд до ЄС і блокування активів у Європі, був створений у 2014 році за підрив суверенітету та територіальної цілісності України. А після того, як понад два роки тому росія розв’язала повномасштабну війну, його значно розширили, - пише Польське радіо.

У чорному списку є понад 2300 осіб. Його відкриває владімір путін. Також є міністри російського уряду, депутати думи, члени ради федерації, олігархи, губернатори, військові, пропагандисти та дезінформатори. У списку також фігурують особи, відповідальні за злочини в Бучі та Маріуполі, за ракетні обстріли мирних об’єктів, за викрадення українських дітей та їх русифікацію. Серед суб’єктів, які потрапили під санкції, є насамперед компанії військового сектору, авіаційної та суднобудівної промисловості.

У липні Угорщина вимагала скасування санкцій проти російських олігархів і представила довгий список, але країни ЄС на це не погодилися. Польща, у свою чергу, повторила вимогу продовжувати санкції щороку, а не кожні шість місяців, як зараз. Згодом було досягнуто компромісного рішення. Санкції будуть подовжуватися щопівроку, а викреслено зі списку лише двох осіб, які виграли суд ЄС у Люксембурзі. І мати пріґожина, і син мазєпіна потрапили під санкції через родинні зв’язки і, як вважають судді, неправомірно.

Фото – прем'єр-міністр Угорщини, російський агент Віктор Орбан / з відкритих джерел 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: