ПВК «Вагнер» і Сувальський коридор...

ОКРЕМА ДУМКА 31.07.2023 Коментарі 0

Зараз багато розмов про те, що ПВК «Вагнер» нібито «прорубуватиме» Сувальський коридор. Передовсім, такі твердження виходять від російських пропагандистів та всяких голів, що говорять, а по-друге, домисли провокують домисли самі ж «вагнерівці».

Наприклад, напередодні близько сотні «вагнерів» висунулися в напрямку Сувальського коридору, чим викликали підвищену готовність у польських силовиків. Хоча уявити собі прорив у Калінінградську область сотні «вагнерів» украй складно. Але все ж таки, а що якщо не сотні?

На сьогодні в Білорусі розміщено від 4 до 5 тис «вагнерівців». Сам табір у районі села Цель може спокійно прийняти 8 тисяч тіл і навіть більше, якщо потіснитися. Але якщо розглянути потенціал 8 тисяч «вагнерів», чи вони здатні прорубати Сувальський коридор? Не томитиму – ні.

Нагадаю, що функціонал ПВК «Вагнер» - це не військові операції, а гібридні. А прорив Сувальського коридору – це виключно військова операція. Остання військова операція у ПВК «Вагнер» - це похід на Бахмут. Чи пам'ятаєте результат цієї операції?

За 10 місяців «вагнери» пройшли близько 10 км Донецької області та так і не змогли повністю взяти під свій контроль маленьке містечко, за мірками України, поклавши там десятки тисяч убитих, поранених і полонених. За різними оцінками, втрати «вагнерів» під Бахмутом становили від 30 до 50 тис!

А тепер, уявімо собі як 8 тис «вагнерів» без важкої техніки, ББМ та артилерії, прориватимуть майже 100 км Сувальського коридору. А що ж польська армія? Майже 60 тисяч поляків стоятимуть осторонь і дивитимуться, як зеки на «буханках» і пікапах з кулеметами «Максим» розсікають трасою 651?

Від «вагнерів» для Польщі, а також Литви та Латвії може бути лише загроза диверсійно-терористичної діяльності у прикордонній зоні. Решта загроз неможлива. Якщо тільки у Москви немає мети повністю позбутися ПВК «Вагнер» і кинути їх у суїцидальну місію. Але це не так.

Жешув може спати спокійно.

Олександр Коваленко, ТГ-канал

Ілюстрація svoboda.org

Також читайте:

У Білорусі – чергова колона «вагнерівців»: реакція роспропаганди, України та Польщі

"Вагнерівці" можуть зайти у Польщу, щоби протестувати НАТО

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: